TUGA

Halilhodžić u suzama za "Avaz": Ovo je šok, velika tragedija...

Arhiv

G. ŠUMAR

22.1.2019

Francuski i engleski mediji donose uznemirujuće informacije o novom fudbaleru Kardifa Emilijanu Sali (Emiliano, 28).

Prema posljednjim vijestima, mali avion u kojem se, osim Sale, nalazio još samo pilot, nestao je s radara sinoć u blizini otoka Gernsi u Engleskom kanalu.

Kontrola leta potvrdila je da je avion putovao iz francuskog Nanta prema velškom Kardifu. Sumnja se u najgori scenarij, odnosno da su nastradali i Sala i pilot aviona.

Sala je, podsjetimo, odletio u Nant da se pozdravi s donedavnim saigračima i trenerom Vahidom Halilhodžićem prije definitivnog odlaska u redove engleskog prvoligaša.

Kontaktirali smo našeg stručnjaka na klupi Nanta, koji nije mogao kontrolirati emocije, potresen dramatičnim vijestima.

- Šok je veliki... Nemojte me, molim vas, ništa pitati. Velika tragedija. Ništa, ništa više ne mogu reći. Hvala vam na razumijevanju - drhtavim glasom izjavio je za „Avaz“ trener Nanta Vahid Halilhodžić.

Proslavljeni Mostarac imao je odličan odnos sa Salom, koji je pod vodstvom Halilhodžića bilježio sjajne partije u Francuskoj (13 golova u sezoni), što je dovelo do njegovog rekordnog transfera u Kardif vrijednog 17 miliona eura, čime je postao najskuplje pojačanje ovog kluba u historiji.

S obzirom na to da je Sala prodan bez saglasnosti Halilhodžića, naš trener je čak razmišljao o odlasku s kormila francuskog kluba.

- Bio sam kod kuće i dugo sam razmišljao. Da se ovo desilo u drugom klubu, već bih otišao. Da nije Nant u pitanju, sigurno bih otišao - rekao je bh. stručnjak neposredno nakon transfera.

Inače, Kardif je u vlasništvu malezijskog mlilijardera Vinsenta Tana (Vincent), koji je i vlasnik većinskih upravljačkih prava u Fudbalskom klubu Sarajevo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.