ENGLESKA

Okršaj Arsenala i Mančester junajteda u derbiju 4. kola FA kupa

"Topnici" imaju prednost domaćeg terena, ali su "Crveni đavoli" u boljoj formi

FA kup: Večeras poslastica za sve ljubitelje nogometa. AFP

Avaz Sport

25.1.2019

U okviru 4. kola FA kupa večeras se igra apsolutno najveći derbi između Arsenala i Mančester junajteda. Prava je šteta je što se dva ovako snažna rivala već u ranoj fazi takmičenja sastaju. Također, ovo će biti duel dvije ekipe koje imaju najviše osvojenih FA kupova, Arsenal je slavio 13 puta u najstarijem takmičenju u Engleskoj, a Mančester junajted 12. Arsenal ima tu prednost domaćeg terena, ali je Mančester junajted u boljoj formi. 

Zbog toga, MOZZART kladionica daje podjednake šanse za trijumf obje ekipe, a kvota iznosi 2,65, dok se na remi nudi kvota od 3,30.

"Crveni đavoli"  nanizali sedam pobjeda računajući jednu u FA kupu i sigurno je da Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer) želi nastaviti pobjedonosnu seriju i protiv "Topnika".

S druge strane Arsenal je u istom periodu upisao četiri pobjede, remi i dva poraza. U međusobnom prvenstvenom duelu ova dva tima su na Old Trafordu odigrali 2:2. Meč na Emirejts stadionu igra se od 20.55 sati.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.