NOGOMET

Klop ne uživa u borbi za titulu: Sve se odvija brzo i vrlo je napeto

Trenutno imaju četiri boda prednosti ispred Sitija

Klop: Nogomet nije najvažnija stvar na svijetu. Arhiv

index.hr

30.1.2019

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) priznao je kako ne može uživati u borbi za naslov prvaka Engleske zbog napetosti utakmica i važnosti osvajanja naslova koji Liverpul nije osvojio 29 godina.

Trenutno se Liverpul nalazi na vrhu Premijer lige s četiri boda prednosti ispred Mančester sitija. 

Ostalo je još 15 utakmica do kraja prvenstva, a "Redsi" imaju možda najbolju priliku za osvajanje naslova u posljednjih 29 godina.

Ne mogu uživati u utrci. Nije najveći stres na svijetu, ali vrlo je napeto i bitno. I sve se događa u tako kratkom vremenu. Nogomet nije najvažnija stvar na svijetu. U ovim trenucima imamo takav osjećaj jer nemamo ništa drugo raditi. Zbog toga nije lagano uživati u tome, ali volim to što radim - rekao je Klop u velikom razgovoru za BBC.


Klop zna koliko bi naslov značio navijačima Liverpula nakon 29 godina čekanja.

- Iskreno, ne upoznajem puno ljudi. Vrijeme provodim kod kuće ili na Enfildu. Bio bih uzbuđen da sam navijač Liverpula, ali moramo imati dobre rezultate kako bismo zadržali uzbuđenje. Ne radi se ovdje o meni, navijači su na prvom mjestu. Jer su željeli naslov toliko dugo vremena. Za sebe ne mogu reći da sam sanjao o naslovu Liverpula posljednjih 29 godina - kaže Nijemac.

Menadžer Redsa se kratko osvrnuo i na rasizam u nogometu. I dok kaže kako taj problem nije velik kao što je bio u prošlosti, primjeri Rahima Sterlinga (Raheema Sterlinga), kojeg su Čelsijevi navijači rasistički vrijeđali, i navijača Milvola, koji je tokom utakmice protiv Evertona u FA kupu vrijeđao pakistansku zajednicu, govore kako je rasizam u nogometu i dalje prisutan.

- Ne mislim da je problem rasizma u nogometu ogroman, ali je i dalje prisutan. Nije riješen i sve dok ljudi maltretiraju ostale, moramo raditi na tome. U nogometu, u momčadi, nemamo religiju, nema drugih boja. Jedino imamo ljudska bića - rekao je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.