NOGOMET

Solari: Gvardiola priča svašta, Real je najbolji klub u historiji

U zadnjih 10 godina Madriđani samo dva puta osvajali prvenstvo

Solari: Imat ćemo šansu za tri trofeja. Arhiv

24sata.hr

30.1.2019

Real Madrid je osvojio posljednje tri Lige prvaka, ipak trener Mančester sitija smatra kako ima i boljih klubova od njih. 

Solari ipak kaže kako je Gvardiola namjerno izostavio Real sa popisa najboljih klubova na svijetu .

- Juventus, Bajern i Barcelona su najbolji klubovi na svijetu. Zašto? Zato što svake sezone osvajaju prvenstvo i kup. Oni su uvijek tu negdje blizu trofeja - rekao je nedavno Pep Gvardiola i na sebe navukao bijes navijača Real Madrida kao i njihovog trenera Santijaga Solarija (Santiago).

- Mislim da je to bio namjerni propust. Real je najbolji klub u historiji, uključujući posljednje desetljeće - prokomentirao je kratko izjave argentinski trener. 

Real je posljednjih godina bio apsolutni vladar evropskih natjecanja, ali potpuno drugačija priča je u domaćim takmičenjima gdje Barcelona već godinama vodi glavnu riječ. 

U zadnjih deset godina, Katalonci su La ligu osvojili sedam puta, Real dva puta, a njihov gradski rival Atletiko jedanput. Ni ove sezone ne stoje baš najbolje u ligi, Barcelona im na polovici sezone bježi već deset bodova. Uprkos tome, Solari najavljuje da će se njegova ekipa boriti za sva tri naslova.

- Imat ćemo šansu za tri naslova i borit ćemo se za sve. U stanju smo za tako nešto jer imamo igrače koji pokazuju veliki trud i odanost - kaže samouvjereni Solari.

Real je u prvoj utakmici četvrtfinala kupa pobijedio Đironu 4:2, a u četvrtak ih očekuje revanš gdje će ići po potvrdu prolaska u polufinale. 

Ako tamo i Barcelona prođe, to znači da ćemo gledati "El Clasico" u Kupu kralja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.