ŠPANIJA

Barcelona protiv Valensije traži devetu uzastopnu pobjedu

Katalonci imaju pet bodova prednosti u odnosu na Atletiko

Španija: Barcelona želi nastaviti seriju pobjeda. AFP

Avaz Sport

2.2.2019

Barcelona će večeras, u okviru 22. kola španske Primere, na Nou Kampu dočekati Valensiju. Barca se polako, ali sigurno kreće ka novoj šampionskoj tituli. Dobili su osam mečeva u nizu i na čelu su tabele, uz pet bodova prednosti u odnosu na Atletiko. 

Prema kladionici MOZZART, Barca je izraziti favorit u ovom okršaju. Kvota na pobjedu domaćeg tima iznosi 1,35, na remi 5,30, dok se na trijumf Valensije nudi kvota od 8,00.

Nedavni poraz od Sevilje u Kupu kralja "naplatili su sa kamatom" sredinom sedmice kada su u uzvratnom meču pregazili ovog rivala sa 6:1. Valensija je uspjela napraviti preokret u Kup duelu sa Hetafeom koji je na kraju dobila sa 3:1 i prošla u polufinale ovog takmičenja. Tri boda dijeli je od vodećih pet timova na tabeli. 

Barca je od sedam prethodnih odmjeravanja sa "Slijepim miševima" dobila pet uz dva remija, a četiri od prethodnih pet susreta ovih rivala završeno je u rasponu 0-2 golova. Prethodni u oktobru prošle godine odigran na Mestalji završen je bez pobjednika (1:1).

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.