NJEMAČKA

Bajer Leverkuzen nadigrao Bajern, remi Frankfurta i Borusije Dortmund

21. kolo Bundeslige

Avaz Sport

2.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U okviru 21. kola njemačke Bundeslige Bajer Leverkuzen priredio je iznenađenje savladavši, nakon preokreta, favorizirani Bajern Minhen rezultatom 3:1.

Gosti iz Minhena poveli su u 41. minuti, kada je Tomas Miler (Thomas Muller) pokazao odličnu tehniku i lijepo centrirao u šesnaesterac, da bi Leon Gorecka (Goretzka) pucao glavom i poslao loptu u mrežu domaćina za 0:1 i rezultat prvog poluvremena.

Domaćini su drugo poluvrijeme otvorili mnogo bolje, a to im se isplatilo u 53. minuti, kada su stigli do izjednačenja. Leon Bejli (Bailey) je sa velike udaljenosti iz slobodnjaka majstorski pogodio za 1:1. 

Deset minuta kasnije Karim Belarabi (Bellarabi) lijepo je odigrao u šesnaesteracu, a loptu je primio Kevin Foland (Volland) i mirno je poslao u mrežu iz blizine za 2:1.  Konačnih 3:1 postavio je u 88. minuti Lukas Alario (Lucas).

Lider na tabeli, ekipa Borusije iz Dortmunda, također je kiksala. "Milioneri" su na gostovanju kod Ajntraht Frankfurta osvojili samo bod, bilo je 1:1. Borusija je povela u 22. minuti golom Marka Rojsa (Marco Reus), a vrijedan bod domaćinima donio je Luka Jović, koji je bio strijelac u 36. minuti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.