ITALIJA

Golijada u Torinu: Gervinjo donio Parmi bod protiv Juventusa

Ronaldo dvostruki strijelac i asistent

Avaz Sport

2.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nogometaši Juventusa i dalje ne znaju za poraz u Seriji. "Stara dama" je okviru 22. kola neočekivano remizirala s Parmom odigravši 3:3. 

Parma je nešto bolje otovrila meč, a u 5. minuti Gervinjo (Gervinho) se izborio za prostor na rubu šesnaesterca i ispalio projektil prema golu, no njegov udarac je bio izblokiran. U 17. minuti Kristijano Ronaldo (Cristiano) je primio tačan pas i odmah pucao, međutim golman gostiju je bio oprezan i odbranio njegov dalekometni pokušaj koji je išao ravno po sredini gola.  U 29. minuti Miralem Pjanić je šutirao  iz slobodnjaka ravno u živi zid. Nastavio je Juventus sa pritiskom, a u 34. minuti Sami Kedira (Khedira) je dobio fantastičnu loptu i šutirao iz blizine, no pogodio je lijevu stativu. 

Juventus je do vodstva došao u 36. minuti kada je  Blejz Matuidi (Blaise) poslao loptu  Ronaldu, koji je šutirao. Lopta je promijenila smjer i golman gostiju ostao je nemoćan.  U samom finišu prvog dijela, jedan nogometaš Parme vukao je protivnika za dres u kaznenom prostoru, a glavni arbitar putem VAR-a odlučio provjeriti penal koji je prethodno dosudio za Juventus. Međutim, nakon pregleda snimka, predomislio se i tako nije bilo jedanesterca za "Staru damu". 

I u drugom poluvremenu, Juventus je vodio glavnu riječ na terenu. U 58. minuti  Kedira  je ispratio centaršut unutar peterca, ali njegov udarac glavom završio je samo na desnoj stativi. Juventus je prednost udvostručio u 62. minuti kada je Ronaldo glavom spustio centaršut, a Danijel Rugani (Daniele) zakucao loptu u mrežu gostiju za 2:0. Samo dvije minute kasnije, Parma je uspjela smanjiti vodstvo "Stare dame". U 64. minuti Antonino Barila (Barilla) pogodio je glavom iz teške pozicije za 2:1.  Radost gostiju je kratko trajala pošto je samo dvije minuta kasnije na semaforu pisao 3:1. U 66. minuti Ronaldo je utrčao na centaršut i savršeno pogodio glavom. I kada se činilo da će Juventus mirno privesti meč kraju, u 74. minuti Gervinjo prekrasno pogađa petom nakon asistencije Juraja Kučke (Kucka) za 3:2. Dok su navijači "Stare dame" željno iščekivali posljednji sudijski zvižduk u trećoj minuti sudijske nadoknade uslijedio je hladan tuš. Gervinjo je zatresao mrežu Juventusa za konačnih 3:3.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.