ITALIJA

Džeko predvodi napad Rome u derbiju protiv Milana

Dijamant bi trebao zaigrati od prve minute

Džeko: Roma najavila sankcije. Arhiv

Avaz Sport

3.2.2019

Nogometaši Rome, u okviru 22. kola italijanske Serije A, večeras pred svojim navijačima igraju veliki derbi protiv Milana. Rimski klub ovaj meč dočekuje u lošoj atmosferi, nakon što su u Kupu Italije doživjeli blamažu od Fiorentine (1:7). 

Prema kladionici MOZZART, "Vučica" je favorit u tom okršaju, a kvota na trijumf "Vučice" iznosi 2,30, na remi 3,40, dok se na pobjedu "Rosonera" nudi kvota od 3,10.

U meču u Firenci naš Edin Džeko je zbog verbalnog sukoba sa sudijom zaradio direktan crveni karton. Dijamant je kažnjen s dvije utakmice suspenzije u Kupu Italije i morat će platiti 10.000 eura, dok je sankcije najavila i Roma, koja će kazniti kapitena bh. reprezentacije.

Ipak, prema pisanju italijanskih medija, Euzebio Di Frančesko (Eusebio Di Francesco) svjestan je da će meč protiv Milana odrediti njegovu sudbinu na klupi "Vučice" te će Džeku uvrstiti u startnu postavu.

Di Frančesko će na teren sigurno poslati najjači sastav i prema tome, Džeko bi trebao večeras predvoditi napad Rome. Meč na Olimpiku počinje od 20.30 sati. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.