ITALIJA

Donaruma izluđivao Džeku, Milan odnio bod s Olimpika

Dijamant imao nekoliko sjajnih prilika, ali se nije uspio upisati u strijelce

Avaz Sport

3.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U velikom derbiju 22. kola italijanske Serije A, Roma je na Olimpiku pred svojim navijačima remizirala s Milanom odigravši 1:1.

Roma je bila nešto bolja ekipa na otvaranju meča. U 3. minuti Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pelegrini) pokušao je  iz slobodnjaka ubacivši loptu u šesnaesterac, no odbrana Milana je otklonila opasnost. "Rosoneri" su zaprijetili u 9. minuti kada je David Kalabrija (Davide Calabria) nabacio u šesnaesterac, ali preblizu golmana i Robin Olsen je mirno uhvatio loptu.  

U 16. minuti Edin Džeko je imao sjanu priliku, ali je njegov nažan udarac sa ruba šestnaesterca odbranio Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma).  Deset minuta kasnije, na Olimpiku se desio hladan tuš za domaće navijače. U 26. minuti Lukas Paketa (Lucas Paqueta) pronašao je u šestnaesteracu sjajnog Poljaka Krištofa Piateka (Krzysztof Piątek) koji je loptu poslao u mrežu gola Rome. 

Nakon primljenog gola, "Vučica" je pokušala da nametne svoju igru. U 36. minuti Nikolo Zaniolo (Nicolo) našao se u u situaciji jedan na jedan s golmanom Milana, no Donaruma mu je odbranio šut. Isti igrač zaprijetio je i u 43. minuti, ali se ponovo istakao golman gostiju. U finišu prvog dijela, Džeko je imao sjanu priliku da postigne pogodak, međutim njegov udarac je završio u rukama Donarume i Milan je na odmor otišao sa zasluženom prednošću.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za Romu pošto je već u prvoj minuti nastavka stigla do izjednačenja. Zaniolo je pokupio odbijenu loptu i pospremio je u mrežu gostiju za 1:1. Nakon toga, Milan je držao loptu u svom posjedu i pokušavao doći do novog vodstva.  U 62. minuti Suso je šutirao malo izvan šesnaesterca, ali mu je Robin Olsen odbranio. Roma je novu priliku imala u 71. minuti, kada je Džeko sjajno skočio nakon kornera, lopta je išla u ugao, ali je Donaruma još jednom fantastično odbranio. Pokušala je "Vučica" da postigne pobjedonosni gol, međutim, do kraja meča nije bilo promjene rezutata i ekipe su podijelile bodove.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.