NJEMAČKA

Vedina Herta dočekuje ranjivi Bajern u borbi za četvrtfinale Kupa Njemačke

Najjači par ove faze takmičenja

Njemačka: Herta dočekuje Bajern. AFP

Avaz Sport

6.2.2019

U okviru osmine finala Kupa Njemačke večeras se u Berlinu sastaju Herta, čiji je kapiten bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević, i Bajern Minhen. To je ujedno i najjači par ove faze takmičenja, ali i duel starih rivala. 

Prema MOZZART kladionici, Bavarci su favoriti u ovom meču. Kvota na pobjedu Bajerna iznosi 1,40, na remi 4,40, dok se na trijumf domaćina nudi kvota od 7,00.

Bajern je proteklog vikenda doživio bolan udarac kada je poražen kod Bajera u Leverkuzenu. Bavarci su pali na treće mjesto na tabeli i opet imaju sedam bodova manje od lidera iz Dortmunda. Postaje to sada već vrlo ozbiljno i lako se može dogoditi da Bajern ne odbrani naslov prvaka, što bi bio veliki neuspjeh. Zbog svega raste pritisak i za ovaj duel u Kupu, jer ne smiju ni pomisliti na eliminaciju. 

S druge strane, Herta je u prvenstvu savladala Bajern 2:0 na svom terenu, ali je pitanje mogu li to ponoviti i u Kupu. Domaćini se nalaze tačno u sredini tabele i imaju 14 bodova manje u odnosu na Bajern.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.