FRANCUSKA

Nant od Kardifa traži isplatu za Salu

Halilhodžić: Ovo je za nas, praktično, novi početak

Avaz.ba

6.2.2019


Velški „BBC“ objavio je da je Nant službeno od Kardifa zatražio naplatu 17 miliona eura za transfer Sale, iako Argentinac za klub iz Premieršipa nije odradio nijedan trening. 

Argentinski napadač je u prije nestanka potpisao ugovor s Kardifom i onda se vratio u Nant kako bi pokupio stvari i oprostio se s bivšim suigračima.

FIFA je transfer potvrdila samo nekoliko sati prije nestanka aviona, nakon kojeg je Kardif stopirao isplatu koja je trebala biti odrađena u tri rate. Velški klub je odgodio isplatu dok ne prikupi svu potrebnu dokumentaciju, a Nant je sada službeno zatražio da Kardif ispoštuje svoje obveze iz ugovora o prodaji igrača.

Prema informacijama s Otoka, francuski klub tužit će Velšane ako ne isplate prvu ratu u roku od deset dana.

Inače, ekipa Nanta koju vodi naš stručnjak Vahid Halilhodžić izborila je plasman u četvrtfinale Kupa Francuske nakon pobjede (2:0) nad Tuluzom.

- Ako žrijeb Kupa bude dobar, zašto ne bismo ušli u finale. Tako bismo odali počast Emilijanu Sali - izjavio je Halilhodžić te je dodao:

- Ovo je za nas, praktično, novi početak. Još smo krhki, ali će svaka pobjeda očvrsnuti naš um. Želimo nastaviti tim putem - konstatira naš Vaha, kojem oči zasuze kad god se spomene argentinski fudbaler.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.