ŠPANIJA

Betis i Valensija u borbi za finale Kupa kralja

Drugi par polufinala u sjeni El klasika

Španija: Betis favorit na domaćem terenu protiv Valensije. AFP

Avaz Sport

7.2.2019

Betis i Valensija čine drugi par polufinala Kupa kralja, koji je definitivno u sjeni El klasika. Za obje ekipe ovo je odlična prilika da se izbore za finale i uključe u borbu za trofej koji dugo nisu osvojili. 

Prema MOZZART kladionici, Betis je favorit na domaćem terenu. Kvota na trijumf domaćina je 2,65, na remi 3,10, dok je kvota pobjedu nešto veća i iznosi od 2,80.

Betis je nakon eliminacije Espanjola u četvrtfinalu priredio senzaciju u prvenstvu gdje je minimalnim rezultatom savladao Atletiko Madrid. Valensija je bila bolja od Hetafea (3:1) u prošloj rundi ovog takmičenja, da bi zatim igrala neriješeno s Barcelonom na Kamp nou (2:2). 

Na prvenstvenoj tabeli su komšije na sedmom i osmom mjestu, a Betis je osvojio dva boda više. Oba tima bez sumnje s velikim samopouzdanjem ulaze u ovaj duel, ali je posljednjih godina Valensija uspješnija u njihovim odmjeravanjima. Betis je posljednji put bio bolji 2016. S druge strane, od posljednjih pet susreta pred svojom publikom dobio je tri uz jedan poraz. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.