REAKCIJA Edin svojim golovima itekako doprinosi rimskom klubu

Marko Delvekio: Ne znam što je Džeki trebalo tako dugo da me stigne

Bh. napadač je odlično počeo sezonu s dva gola, no onda je počeo golgeterski post koji je u Seriji A trajao nekoliko mjeseci

Avaz.ba
10.02.2019 12:54

Džeko će sada jurišati na sedmu poziciju najboljih strijelaca Rome

Foto: Arhiv

Edin Džeko nije efikasan ove sezone kao prošle, ali svejedno svojim golovima itekako doprinosi rimskom klubu. Na meču protiv Kjeva Edin Džeko je uspio ostvariti odličan učinak jer je za njega ovo bio 83. gol u dresu Rome.

Bh. napadač se tako na listi najboljih strijelaca svih vremena Rome izjednačio na osmom mjestu s legendarnim Markom Delvekiom (Marco Delvecchio), koji je, također, dao 83 gola za Vučicu. 

Naravno, neprikosnoven na ovoj listi je Frančesko Toti (Francesco Totti), koji je u dresu Rome zabio čak 307 golova. 

Nakon ovog Džekinog poduhvata oglasio se i Delvekio, koji je priznao da je očekivao da će ga Džeko prestići još na početku sezone. Bh. napadač je odlično počeo sezonu s dva gola, no onda je počeo golgeterski post koji je u Seriji A trajao nekoliko mjeseci.

- Kako je počeo sezonu, očekivao sam još na početku da će me prestići jer je došao veoma blizu za dvije ili tri utakmice. Ne znam što mu je trebalo tako dugo da me stigne - rekao je Delvekio kroz smijeh.

Treba dodati da će Džeko sada jurišati na sedmu poziciju najboljih strijelaca Rome na kojoj se trenutno nalazi Balbo sa 87 golova i to bi se trebalo desiti već ove sezone. Iznad su igrači koji su dali više od 100 golova, no, ako Džeko ostane u Romi, treba očekivati da će i njih veoma brzo stići. 

Oglasi

NA VRH