UOČI MEČA

Edinson Kavani se povrijedio na bizaran način i neće igrati protiv Mančester junajteda

Naime, urugvajski napadač je povredu bedra zadobio dok je izvodio penal u finišu prvog poluvremena te više nije mogao nastaviti utakmicu

Urugvajski napadač povredu bedra zadobio dok je izvodio penal. Printscreen: YouTube

Avaz.ba

10.2.2019

PSG je sinoć na svom terenu pobijedio Bordo 1:0, no ova pobjeda ostala je u sjeni povrede fudbalera Edinsona Kavanija (Cavani).

Kavani je postigao jedini gol na utakmici, i to iz penala, ali se povrijedio na najbizarniji način. Naime, urugvajski napadač je povredu bedra zadobio dok je izvodio penal u finišu prvog poluvremena te više nije mogao nastaviti utakmicu. 

Sve to dešava se nekoliko dana pred prvi meč osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Mančester junajteda. Parižani itekako ulaze oslabljeni u ovaj meč jer se već zna da Nejmar (Neymar) neće igrati, a prema svemu sudeći, istu sudbinu je doživio i Kavani. 

Kada je bilo poznato da će PSG i Junajted igrati u ovoj fazi takmičenja, svi su sa sigurnošću rekli da će to biti lagan zalogaj za prvaka Francuske, no sada su kilometrima daleko od toga. Junajted igra kao preporođen, a povrede Nejmara i Kavanija daju veliku šansu ''Crvenim đavolima'' da se plasiraju u četvrtfinale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.