TALENTI

Nema ljepšeg osjećaja od nastupa u dresu BiH

Trenutno igra za mlađe selekcije njemačkog bundesligaša Augsburga

Zulić na treningu bh. kadeta: Otac porijeklom iz Bihaća. D. Jurišić

D. J.

10.2.2019

Najuspješnija selekcija naše države, kadetska nogometna reprezentacija, krajem marta učestvuje u elitnoj rundi kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Jedan od kandidata za nastup je i mladi Ajdin Zulić (16), koji igra na poziciji zadnjeg veznog ili stopera.

Odličan učenik 

Zulić je rođen u Austriji, kao i njegov otac, koji je porijeklom iz Bihaća. Veliki talent budućeg „zmaja“ rano je prepoznat, nastupao je za nekoliko lokalnih klubova, među kojima je bio i SV Rid. Sa 14 godina dobio je ponudu za promjenu sredine i trenutno igra za mlađe selekcije njemačkog bundesligaša Augsburga.

- Imao sam ponudu i Hofenhajma, ali sam se odlučio za Augsburg. Brzo sam se uklopio u novu sredinu i nije mi bilo teško. Cijela porodica preselila se u Njemačku, pa sada u klubu treniraju i moja dva mlađa brata.

Zadovoljan sam trenutno i ne razmišljam previše o ponovnoj promjeni sredine, barem ne u naredne dvije-tri godine – kaže Zulić.

Osim što je talentiran nogometaš, Zulić je i odličan učenik.

Žuri na treninge 

- Cjelodnevna nastava traje do 16 sati, a onda žurim na trening. Jedino petkom imam malo više slobodnog vremena, jer se škola završava ranije. Ipak, stižem odraditi sve svoje obaveze – govori Zulić i naglašava:

- Odlučio sam igrati za BiH jer za mene nema ljepšeg osjećaja od nastupa u državnom dresu. Još kao dječak sanjao sam o tome.

Idol Bešić 

Zuliću se posebno sviđa stil igre jednog našeg reprezentativca.

- Moj idol je Muhamed Bešić. Igramo istu poziciju, njegov temperament na terenu je zadivljujući. Obojica teško podnosimo poraze i dajemo svoj maksimum za ekipu na svakoj utakmici. Mrzim poraze bez obzira na to je li u pitanju trening, prijateljska ili zvanična utakmica – ističe Zulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.