Zabio prvi gol za Milan pa skoro zaplakao: Ništa ne može ublažiti našu bol

NOGOMET Stigao u januaru za 35 miliona eura

Zabio prvi gol za Milan pa skoro zaplakao: Ništa ne može ublažiti našu bol U požaru poginulo 10 nogometaša

Lukas Paketa (Paquetá) ime je koje bi trebalo odzvanjati italijanskom Serijom A idućih godina.

Milan je odradio odličan posao dovođenjem 21-godišnjeg ofanzivnog veznjaka iz Flamenga za 35 miliona eura i otkad je on došao u januaru, igre Gatuzove (Gattuso) ekipe sve su bolje, kao i rezultati.

Baš u nedjelju navečer protiv Kaljarija Paketa je stigao do prvijenca u dresu "Rosonera" i to proslavio uz snažne emocije zbog strašne tragedije koja je zahvatila njegov bivši klub. 

- Previše poseban trenutak u mom životu i u životu svih navijača Flamenga. Ništa što kažem neće ublažiti bol braće i prijatelja onih koji su otišli. Želim vam svu snagu i neka Bog utješi vaše srce. Posvećujem ovo njima jer znam koliko su htjeli, koliko su se borili u potrazi za velikim snom da postanu Flamengovi igrači - napisao je Brazilac na Instagramu.

U petak je u požaru u trening-centru kluba poginulo deset mladih nogometaša Flamenga u dobi između 14 i 17 godina.

Brazilac je nakon gola skinuo crnu traku koja se nosi u čast žrtvama, poljubio je i podigao prema nebu uz bolan izraz lica.

View this post on Instagram

Momento especial demais na minha vida e na vida de todos os flamenguistas, nada q eu vá dizer vai amenizar a dor dos familiares e amigos daqueles q se foram! Desejo muita força a todos e que Deus possa confortar o coração de cada um! Presto essa homenagem por saber o quanto eles queriam, o quanto batalharam, em busca do grande sonho de se tornar um jogador do Flamengo. Por vocês e pra vocês! Garotos do ninho ❤️⚫️ #forçaFlamengo

A post shared by Lucas Paquetá (@lucaspaqueta) on

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH