REPREZENTATIVCI

Bojan Nastić: Želim da igram i zadržim status u selekciji BiH

U prvom dijelu sezone odigrao 13 utakmica

Nastić: Stigao u novi klub. Arhiv

G. Š.

12.2.2019

Bojan Nastić (24), reprezentativac Bosne i Hercegovine iz ekipe lidera belgijske elite Genka, odigrat će drugi dio sezone na posudbi u Ostendeu. No, još nije debitirao za novi klub.

Titula i opstanak 

- U Ostende, čiji je stil igre totalno drugačiji od Genkovog, druga formacija, došao sam prije desetak dan – rekao je Nastić u razgovoru za “Dnevni avaz” te je dodao:

- U subotu sam trebao da počnem utakmicu na gostovanju kod Šarlroe (1:1 – op. a.), ali sam se razbolio, imao sam i povišenu tjelesnu temperaturu... No, sada sam već bolje tako da bih trebao početi sljedeću, subotnju utakmicu, u kojoj nam dolazi Eupen.

U Ostende je, kako kaže, došao da igra, a ne da bude na klupi.

- Odlučio sam se za posudbu da bih više igrao, jer znam da imam kvalitet za to. Ne želim da sjedim na klupi, iako će Genk ove sezone osvojiti titulu - kategoričan je Nastić.

On je u prvom dijelu sezone zabilježio 13 nastupa u svim takmičenjima, a na terenu je proveo samo 777 minuta.

- Želim da igram i tako zadržim status reprezentativca - ističe naš lijevi bočni igrač, koji je rođen u Vlasenici.

Ostende je trenutno udaljen “samo” sedam bodova od mjesta koje vodi u niži rang tako da je logično pitanje zašto se odlučio baš za taj klub.

- Ostende je dobro organiziran klub, grad je lijep, a i čekali su me mjesec, tokom kojeg me non-stop zvao sportski direktor. Znam i ovdašnju ligu tako da sam uvjeren da će mi ovaj klub pomoći u karijeri. Dobro sam se snašao u novoj sredini, dobro su me prihvatili, sve je OK. Znam dosta igrača, a tu si i tri naša fudbalera (Hrvat Goran Milović, Crnogorac Žarko Tomašević i Srbijanac s holandskim pasošem Aleksandar Bjelica), što mi, također, mnogo znači. Još sam smješten u hotelu, a do kraja sedmice trebao bih se preseliti u kuću – kaže Nastić.

Teška grupa

Reprezentativne teme otvorili smo komentarima o našoj kvalifikacionoj grupi za Euro 2020., u kojoj su, pored našeg državnog tima, još i Italija, Finska, Grčka, Armenija i Lihtenštajn.

- To je teška grupa, ali plasman na Evropsko prvenstvo kroz nju nije nemoguća misija. Vjerujem da se na Euro 2020. možemo plasirati direktno, bez utakmica plej-ofa Lige nacija – optimista je Nastić, koji je, od naših reprezentativaca, najčešće u kontaktu s Gojkom Cimirotom iz Standarda i Radetom Krunićem iz Empolija.

- Čujemo se svakog dana. Cimirot igra veoma dobro, ima važnu ulogu u timu. Uživa povjerenje trenera, jer on i Rumun Razvan Gabrijel Marin drže vezni red Standarda i stvarno mnogo znače timu – kaže Nastić.

Novi tim 

- Primarni cilj Ostendea je opstanak u ligi, ali mislim da nam neće biti problem da to ostvarimo. Inače, ovdje prave novi tim za sljedeću sezonu, jer Ostande organizacijom i svim ostalim zaslužuje bolji plasman - rekao je Nastić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.