TRANSFERI Portugalski napadač nakon što je napustio Real

Italijanski mediji otkrili kako je Ronaldo potpisao za Juve: Ako ga želite, doći će

Avaz Sport
12.02.2019 14:09

Današnje printano izdanje "Gazzette dello Sport" je otkrilo kako je Juventus uspio realizirati Ronaldov ljetošnji transfer vrijedan 117 miliona eura.

Objašnjavajući procese pregovora, Juventusov sportski direktor Fabio Paratići (Paratici) u ekskluzivnom otkriću za ''Gazzettu dello Sport'' priznao je kako bi transfer bio upitan da se u prošlosezonskom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka slijedom okolnosti nisu susreli Real Madrid i Juventus.

- Uoči revanša, pristupio nam je Ronaldov menadžer Horhe Mendeš (Jorge Mendes). Pred njim sam pohvalio Kristijana Ronalda (Cristiano), a on mi je odgovorio: ''Napusti li Real Madrid, Ronaldo želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije razgovarati. Bio sam zatečen" - otkrio je Fabio Paratići i u daljnjim recima nastavio opisivati mozaik kompleksnog transfera, prenosi Index.hr.

"Uskoro su uslijedili daljnji razgovori. Kada smo pregovarali oko Kanselovog transfera, više smo vremena provodili diskutirajući o Ronaldovom transferu. Mendeš je bio krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi potpisati za Juventus. Rekao mi je: ''Ronaldo je igrao za Mančester junajted pa potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova s historijom, s tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je italijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će'', rekao je.

S blagoslovom Juventusove uprave, Paratićiju je povjeren bio zadatak da realizira transfer.

- Na pregovore sam stigao pripremljen. Rekao sam Mendešu da želim otvoreno znati za Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Htio sam vidjeti njihove karte. ''Ovo je godišnja plaća, a ovo je odšteta koja bi trebala pripasti Real Madridu'', rekao mi je. Odgovorio sam mu: ''Razmislit ću, čut ćemo se za nekoliko dana.'' Naravno, nismo razmišljali. Da smo rekli ''ne'', Ronaldo danas ne bi bio u Juventusu - zaokružio je Juventusov operativac priču o transferu koji je potresao nogometnu javnost.

Ronaldo (34) je u prvih sedam mjeseci, odnosno u 31 službenoj utakmici zabilježio 20 pogodaka i 10 asistencija. Prema aktuelnom ugovoru – važećem do 30. juna 2022. godine – godišnje zarađuje oko 30 milina eura.

NA VRH