Italijanski mediji otkrili kako je Ronaldo potpisao za Juve: Ako ga želite, doći će

TRANSFERI Portugalski napadač nakon što je napustio Real

Italijanski mediji otkrili kako je Ronaldo potpisao za Juve: Ako ga želite, doći će

Današnje printano izdanje "Gazzette dello Sport" je otkrilo kako je Juventus uspio realizirati Ronaldov ljetošnji transfer vrijedan 117 miliona eura.

Objašnjavajući procese pregovora, Juventusov sportski direktor Fabio Paratići (Paratici) u ekskluzivnom otkriću za ''Gazzettu dello Sport'' priznao je kako bi transfer bio upitan da se u prošlosezonskom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka slijedom okolnosti nisu susreli Real Madrid i Juventus.

- Uoči revanša, pristupio nam je Ronaldov menadžer Horhe Mendeš (Jorge Mendes). Pred njim sam pohvalio Kristijana Ronalda (Cristiano), a on mi je odgovorio: ''Napusti li Real Madrid, Ronaldo želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije razgovarati. Bio sam zatečen" - otkrio je Fabio Paratići i u daljnjim recima nastavio opisivati mozaik kompleksnog transfera, prenosi Index.hr.

"Uskoro su uslijedili daljnji razgovori. Kada smo pregovarali oko Kanselovog transfera, više smo vremena provodili diskutirajući o Ronaldovom transferu. Mendeš je bio krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi potpisati za Juventus. Rekao mi je: ''Ronaldo je igrao za Mančester junajted pa potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova s historijom, s tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je italijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će'', rekao je.

S blagoslovom Juventusove uprave, Paratićiju je povjeren bio zadatak da realizira transfer.

- Na pregovore sam stigao pripremljen. Rekao sam Mendešu da želim otvoreno znati za Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Htio sam vidjeti njihove karte. ''Ovo je godišnja plaća, a ovo je odšteta koja bi trebala pripasti Real Madridu'', rekao mi je. Odgovorio sam mu: ''Razmislit ću, čut ćemo se za nekoliko dana.'' Naravno, nismo razmišljali. Da smo rekli ''ne'', Ronaldo danas ne bi bio u Juventusu - zaokružio je Juventusov operativac priču o transferu koji je potresao nogometnu javnost.

Ronaldo (34) je u prvih sedam mjeseci, odnosno u 31 službenoj utakmici zabilježio 20 pogodaka i 10 asistencija. Prema aktuelnom ugovoru – važećem do 30. juna 2022. godine – godišnje zarađuje oko 30 milina eura.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH