NOGOMET

Fenerbahče na svom terenu savladao Zenit, gosti promašili penal

Utakmica šesnaestine finala

Avaz Sport

12.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nakon zimske pauze, nastavljeno je takmičenje u Evropskoj ligi. U jedinoj današnjoj utakmici šesnaestine finala Fenerbahče je na svom terenu savladao Zenit minimalnim rezultatom 1:0. 

Domaći su bolje otvorili meč, a u 20. minuti Mauricio Isla imao je odličnu priliku, ali je njegov pokušaj u šesnaestercu bio izblokiran klizećim startom. Minutu kasnije Fener je došao do vodstva. Nakon ubačaja iz kornera, lopta je stigla do Islama Slimanija, koji ju je zakucao nisko po sredini gola za 1:0. 

I nakon postignutog gola, domaćini su bili opasniji. Ipak, u samom finišu prvog poluvremena Mehmet Topal je napravio prekršaj u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na penal za Zenit. U 44. minuti Robert Mak je promašio jedanesterac, tačnije golman Fenera, Harun Tekin mu je odlično odbranio i na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćina. 

Fener je i u drugom poluvremenu nastavio napadati. U 50. minuti precizan centaršut u šesnaesterac dočekao je Islam Slimani, ali je šutirao malo iznad gola. Sedam minuta kasnije novu priliku za domaćine imao je Elif Elmas. Njegov volej iz prve s ruba šesnaesterca čudesno je odbranio golman Zenita. 

Zenit je zaprijetio u 63. minuti kada je Jaroslav Rakitski (Yaroslav Rakitsky) šutirao nakon kornera, ali bio je neprecizan. U 77. minuti pokušao je i Artjom Dzjuba, koji je nakon kornera, pobjegao svom čuvaru, ali je njegov udarac glavom pod prečku sjajno odbranio golman domaćih. Do kraja meča Fener je uspio sačuvati stečenu prednost i slaviti pobjedu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.