NAJAVA

Totenhem dočekuje poljuljanu Borusiju na Vembliju

Obje ekipe imaju problema s povredama

Odigrali četiri međusobna susreta. Arhiv

Avaz Sport

13.2.2019

Totenhem na Vembliju dočekuje Borusiju Dortmund u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. 

Kladionica MOZZART na pobjedu domaćina nudi kvotu 2,10, na remi 3,45, a na pobjedu "Milionera" iz Dortmunda kvota je 3,50.

Dortmund je trenutno u kriznom periodu. Eliminiran je iz Kupa od Verdera, koji ga je izbacio poslije boljeg izvođenja penala, dok je u prvenstvu odigrao neriješeno sa Ajntrahtom i Hofenhajmom. 

Ipak, još ima pet bodova prednosti na čelu tabele u odnosu na Bajern. Totenhem je u suprotnoj situaciji. Ovaj duel dočekuje poslije tri vezane pobjede nad Votfordom, Njukaslom i Lesterom, a sve tri ostvario je na svom terenu. 

Pet bodova dijeli ga od Mančester sitija i Liverpula koji su na vrhu tabele. Ovo će biti njihov peti međusobni duel, a oba tima su ranije ostvarila po dvije pobjede. 

Dortmund je dobio oba susreta u Evropskoj ligi 2016. godine, da bi Totenhem uzvratio godinu kasnije u Ligi prvaka, gdje je u oba navrata bio uspješniji. Na tri od četiri spomenuta duela obje ekipe su postizale po makar jedan pogodak.

Obje ekipe imaju problema s povredama, gosti će duel odigrati bez povrijeđenog kapitena Marka Rojsa (Marco Reus), a kod Totenhema neće biti odranije odsutnih Herija Kejna (Harry Kane) i Dele Alija (Delle Alli).

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.