NAJAVA

Ajaksova mladost na teškom ispitu protiv Reala

Od 2010. godine odigrali šest međusobnih duela

Posljednji duel dobio Real rezultatom 4:1. Arhiv

Avaz Sport

13.2.2019

Ekipa iz Amsterdama u posljednje vrijeme je potpuno van forme. Nakon što su prvi dio sezone odigrali sjajno, mladi tim "Konjanika" očigledno plaća danak neiskustvu.

Gosti iz Madrida su napokon uhvatili pravu formu i vratili se u borbu za prvaka u Španiji, i to sve pred duele u Ligi prvaka.

Prema kladionici MOZZART, gosti iz Madrida su favoriti u večerašnjem duelu i kvota na njihovu pobjedu je 1,95, na remi 3,8, a na pobjedu domaćina 3,95.

Ajaks je pretrpio neočekivani poraz od Heraklesa prošlog vikenda (1:0) i sada za vodećim PSV-om zaostaje šest bodova na tabeli. U grupnoj fazi ovog takmičenja na šest mečeva ostvarili su tri pobjede i isto toliko neriješenih ishoda i završili na drugom mjestu iza Bajerna. 

Real je imao dva teška gostovanja Barceloni i Atletiku i dobro prošao. Sa prvima je igrao neriješeno 1:1, a druge je dobio sa 3:1. U prvenstvu je upisao pet vezanih pobjeda i sada je na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka u odnosu na Barcu. 

Od 2010. ovi rivali sreli su se šest puta i svaki put Madriđani su bili bolji. Prethodni put u istom takmičenju 2012., kada je Real oba susreta dobio rezultatom 4:1. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.