NOGOMET

Inter oduzeo kapitensku traku Mauru Ikardiju

Odnosi zahladnjeli nakon pregovora oko novog ugovora

Ikardi: Traži dvostruko veća primanja. Arhiv

index.hr

13.2.2019

Inter je Mauru Ikardiju (Icardi) oduzeo kapitensku traku i dodijelio je Samiru Handanoviču.

Italijanski mediji pišu kako je Inter službeno saopćio kako Ikardi više nije vlasnik kapitenske trake koju je 2016. godine naslijedio od legende Havijera Zanetija (Javier Zanetti). 

- Novi kapiten ekipe je Samir Handanovič - bez obrazloženja je saopćio italijanski klub na službenom Twitter profilu. 

Na večerašnjoj pres-konferenciji, uoči sutrašnjeg prvog duela šesnaestine finala Evropske lige s Rapidom iz Beča, očekuje se da Interov trener Lučijano Spaleti (Luciano Spalletti) progovori o Ikardijevom statusu.




"Gazzetta dello Sport" tvrdi kako je odluka o Ikardijevom razrješenju donesena nakon svađe tokom pregovora oko produženja aktuelnog ugovora važećeg do 2021. godine.

Krajem januara s Apeninskog poluotoka pristizale su vijesti kako je Argentinac, nakon pregovora koji su uključivali ultimatume i tenzije koje je stvarala Ikardijeva žena i zastupnica Vanda Nara (Wanda), pristao na produženje finansijski poboljšanog ugovora prema kojem bi godišnje, umjesto dosadašnjih četiri i po miliona eura, zarađivao dvostruko više.

S obzirom na vjerovatno narušene odnose tokom pregovora, koji su naočigled rezultirali oduzimanjem kapitenske trake, Ikardijeva budućnost u Interu i više je nego upitna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.