NORVIČ

Vrančić iz Engleske u Njemačku na konsultacije

Sljedeće dvije utakmice sto posto neću igrati, a dalje ćemo vidjeti, rekao je sjajni fudbaler

G.Š.

14.2.2019

Mario Vrančić, potencijalni fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine iz engleskog Norviča, koji ove sezone igra u top-formi, zbog povrede u minulom kolu Čempionšipa protiv Ipsviča, neće igrati najmanje dvije ili tri sedmice.

- Sljedeće dvije utakmice sto posto neću igrati, a dalje ćemo vidjeti - otkriva Vrančić za "Dnevni avaz".

Engleski doktori ustanovili su mu istegnuće ligamenata skočnog zgloba te jako nagnječenje stopala, na koje mu je stao protivnički igrač nakon doskoka. Naš potencijalni reprezentativac otputovao je jučer na konsultacije kod svog doktora u Njemačku, jer ga, za razliku od nagnječenja stopala, više brine povreda skočnog zgloba.

- Nadam se da ću se što prije vratiti na teren - dodaje Vrančić, koji je, nakon utakmice s Ipsvičem, završio na štakama.

No, svi oni koji Vrančića prate duže vrijeme, uvjereni su da će se vratiti još jači i bolji, jer je psihološki vrlo stabilan. Uvijek se nakon povrede vraćao još bolji.

Inače, lider engleskog Čempionšipa danas u sklopu 32. kola gostuje Prestonu, a već u subotu ide na noge Boltonu. Norvič trenutno ima dva boda više od Lidsa te pet od Šefilda... Podsjetimo, dvije prvoplasirane ekipe iz Čempionšipa idu direkto u Premijeršip, a ekipe plasirane od trećeg do šestog mjesta igraju plej-of...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.