LIGA PRVAKA

Totenhem bez Kejna deklasirao Borusiju Dortmund

Prva utakmica osmine finala

Avaz Sport

13.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Totenhem je na svom terenu savladao Borusiju Dortmund rezultatom 3:0.

Na početku meča Borusija je kontrolirala igru i imala više loptu u svom posjedu, no nije uspjevala napraviti ozbiljniju priliku. Totenhem je prvu priliku imao u 7. minuti kada je Lukas (Lucas) nakon centaršuta šutirao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla pored desne stative. U 20. minuti Aksel Vitsel (Axel Witsel) je upropastio obećavajuću šansu niskim šutem s ruba šesnaesterca. Ugo Loris (Hugo Lloris) je pokazao golmansku klasu i odbranio mu šut koji je išao u okvir gola. U 35. minuti novu priliku imali su gosti iz Njemačke. 

Tomas Dileini (Thomas Delaney) uputio je snažan udarac sa ruba šestnaesterca, međutim ponovo se na golu domaćina istakao Loris. Pred sami kraj prvog dijela, Borusija je imala novu priliku. Dan-Aksel. Zagadu (Dan-Axel Zagadou) pokušao je iskoristiti centaršut kada je skočio i glavom šutirao, no Loris je ponovo pokazao svoje odlične reflekse i fantasično zaustavio loptu da ne završi u mreži, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Drugo poluvrijeme nije moglo početi bolje po domaći tim. U 47. minuti Totenhem 
je došao u vodstvo kada je Jan Vertongen (Vertonghen)
 poslao precizan centaršut u šestnaesterac, gdje je bio Hjong-Min Son (Son Heung-min), koji je loptu poslao u mrežu gostiju za 1:0. I nakon postignutog gola, "Pijetlovi" su nastavili s napadima. U 60. Kristijan Eriksen (Christian) je bio u dobroj šansi, međutim, Roman Burki mu je lagano odbranio udarac. U 72. minuti Hjong-Min Son je pokušao pronaći nekoga od saigrača u šesneastercu, ali je Roman Burki izašao sa linije i izbio loptu. U 83. minuti Totenhem Serž Orije (Serge Aurie) je dodao u šestnaesterac, gdje je bio Vertongen koji je loptu zakucao po sredini mreže za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Fernando Ljorente (Llorente) kada je u 86. minuti, nakon kornera glavom pogodio u desnu stranu gola. Ovim trijumfom "Pijetlovi" su došli na korak do plasmana u četvrfinale. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.