NAJAVA

“Topnici” ruše BATE Borisov

Šesnaestina finala Evropske lige

Arsenal je odigrao perfektnu grupnu fazu. Arhiv

N. C.

14.2.2019

Šesnaestina finala Evropske lige počela je u utorak utakmicom u Istanbulu, u kojoj je Fenerbahče savladao Zenit sa 1:0. Turski tim tako je stekao lijepu prednost uoči revanša, koji će se igrati 21. februara u Sankt Peterburgu. 

Preostalih 15 parova šesnaestine finala sastat će se večeras, a prvi će na teren izaći fudbaleri BATE Borisova i Arsenala, u 18.55 sati. 

Prema kladionici MOZZART Arsenal je apsolutni favorit u večerašnjem duel i kvota na njihovu pobjedu je 1.35, na remi 5.00, a na pobjedu domaćina čak 9.00.

“Topnici” su jesenas perfektno odigrali grupnu fazu, zabilježili su pet pobjeda i remi te osvojili prvo mjesto u grupi E i, prema svim predviđanjima, u velikoj su prednosti u odnosu na bjeloruski klub. Iako trener Unai Emeri (Emery) ne može računati na nekoliko povrijeđenih prvotimaca, kao što su Aron Ramzi (Aaron Ramsey), Deni Velbek (Danny Wellbeck), Hektor Belerin (Hector Bellerin), engleski tim je kvalitetniji i jedan je od favorita ovog takmičanja. 

Sead Kolašinac, koji se istaknuo u prvenstvenom meču protiv Hadersfilda, standardan je u londonskom timu u posljednje vrijeme i trebao bi se naći u početnoj postavi u Borisovu.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.