NAJAVA

Dinamo u Plzenu igra najveću utakmicu u posljednjih pedesetak godina

Domaćin ozbiljna i iskusna ekipa

Dinamo večeras bez Hajrovića. Arhiv

G. Š.

14.2.2019

Zagrebački Dinamo naših Emira Dilavera, Amera Gojaka i Izeta Hajrovića danas (21 sat) protiv Viktorije u Plzenu igra prvu utakmicu osmine finala Evropske lige ili svoju najveću utakmicu u Evropi u posljednjih pedesetak godina.

Kladionica MOZZART na pobjedu "Modrih" nudi kvotu 2.70, na pobjedu Plzena 2.80, a na remi 3.00.

No, Nenad Bjelica, šef stručnog štaba “Modrih”, neće moći računati na dva ponajbolja igrača, “kartoniranog” Hajrovića te povrijeđenog napadača Marija Gavrančića, a pod upitnikom je i nastup Francuza Kevina Teofila (Theophile), stopera.   

Zadnja linija

- Teofil je za vikend odigrao svih 90 minuta protiv Sesveta (1:0 – op. a.), što mu je, zbog poznatih problema, bila prva utakmica ovog proljeća u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dilaver je igrao protiv Rudeša na otvorenju drugog dijela sezone protiv Rudeša tako da mu protiv Sesveta nismo trebali dati preveliku minutažu. Zadovoljan sam kako su odigrali i tjelesno podnijeli utakmicu - kaže Bjelica, koji je na Maksimir došao pred kraj prošle sezone u trenucima kad su “Modri” potpuno izgubili samopouzdanje, ali je za kratko vrijeme napravio tim koji ima šta reći čak i na evropskoj sceni.

Bjelica najviše briga ima na desnom boku, gdje je nezamjenjiv “kartonirani” Hajrović, koji ima problema i sa povredom tetive... Njegova zamjena trebao je biti Damijan Kadzior, ali i Poljak ima problema sa povredom skočnog zgloba te još nije sto posto fit. Zbog toga će na Hajrovićevo mjesto, najvjerovatnije, biti prekomandovan Španac Dani Olmo ili Mislav Oršić.

- Ne znam za koju ću se varijantu odlučiti, igrat će najspremniji. No, deset igrača za Viktoriju imam u glavi - izjavio je Bjelica te je dodao:

- Viktorija je ozbiljna i iskusna ekipa. Uigrani su, sa mnogo igrača starijih od 30 godina. Veoma su organizirani, nezgodni, rijetko gube utakmice, teško primaju golove. U obje utakmice, ako želimo proći, morat ćemo biti na maksimalnom nivou.

Nezamjenjivi Gojak

Jedan od nezamjenjivih igrača Dinama je naš Gojak, koji je eksplodirao u ovoj sezoni i već je odigrao 27 utakmica.

U šest duela grupne faze Evropske lige imao je maksimalnu minutažu te je postigao dva gola, a u šest utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka odigrao je 520 minuta te upisao dvije asistencije .

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.