NOVI SPEKTAKL

Ferguson s klupe predvodi Junajted u reprizi legendarnog finala Lige prvaka iz 1999.

Utakmica koja će se igrati u maju bit će humanitarnog karaktera

Ferguson: Povukao se 2013. godine. Arhiv

Avaz Sport

16.2.2019

Engleski nogometni velikan Mančester junajted organizirat će reprizu legendarnog finala Lige prvaka iz 1999. godine. Bivši trener Junajteda  Aleks Ferguson (Alex) s klupe će predvoditi "Crvene đavole" u spomenutom meču. 

Ferguson je najuspješniji menadžer u britanskom nogometu pošto je osvojio 38 trofeja u 26 godina na kormilu "Crvenih đavola".

Utakmica koja će se igrati u maju bit će humanitarnog karaktera te bi se identičan sastav oba kluba našao na terenu. 

Reprizu legendarnog finala sudio bi Pjerluiđi Kolina (Pierluigi Collina). Novi spektakl organizirat će se na stadionu Nou Kamp u Barceloni kako bi uvjeti bili identični onima od prije dvije decenije.

Podsjetimo, tog 26. maja 1999. godine Bajern je od 6. minute vodio golom Marija Baslera iz slobodnog udarca. U 91. minuti Dejvid Bekam (David Beckham) je izveo korner, a u velikoj gužvi u šesnaestercu Bavaraca Rajan Gigs (Ryan Giggs) je loše šutirao, no loptu u gol za 1:1 skrenuo je Šeringem. I kada se činilo da će se pristupiti izvođenju penala, "Crveni đavoli" izborili su još jedan korner. Bekam je opet ubacio, Šeringem šutirao glavom, a njegov udarac je nevjerovatnim refleksom pod prečku skrenuo aktualni menadžer "Crvenih đavola" Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer), koji će vjerovatno biti jedan od aktera spomenutog meča. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.