NOGOMET

U Slobodi s nestrpljenjem očekuju duel sa Čelikom

Zlatan Nalić zadovoljan pripremama

Stigla tri nova igrača. Fena

Fena

19.2.2019

Četiri dana prije nastavka prvenstva u Premijer ligi BiH i duela u Zenici sa Čelikom, u taboru tuzlanske Slobode atmosfera je vedra, optimistična i, nadasve, radna.

Do utakmice sa Zeničanima preostaju još četiri dana, ali bi igrači trenera Zlatana Nalića najviše voljeli da je utakmica već sutra.

- To sve kazuje da smo se dobro pripremili na nastavak prvenstva. Na Bilino polje idemo da se borimo ozbiljno kako znamo i da nastavimo seriju od tri pobjede sa završetka prvog dijela sezone - kazao je za Fenu pomoćni trener Gradimir Crnogorac.

Dodaje da je konkurencija sada jača za nove igrače Alena Topuzovića, Sabita Alispahić i Petra Dodiga.

- Pred nama je 14 utakmica i u svakoj ćemo, kao i do sada, ići na pobjedu. Ako nam krene od početka, zašto da ne pokušamo izboriti i Evropu - priželjkuje Crnogorac.

Šef struke Zlatan Nalić kaže da je zadovoljan pripremama, da su u Međugorju uglavnom imali dobre uvjete za rad, da je svaki igrač kroz deset pripremnih utakmica dobio odgovarajuću minutažu pokazao koliko vrijedi.

- Od tri nova igrača jedino ne poznajem Petra Dodika, ali ću ga pratiti i brzo upoznati. Pokazali su da prihvataju naš način igre i podnose teret obaveza. Mislim da smo proširili naš inače skromni roster – izjavio je Nalić za Fenu. 

Strateg Tuzlaka ponavlja da će njegov tim na svakoj utakmici igrati na pobjedu, kako na Tušnju tako i u gostima. 

- Uradit ćemo sve da dobijemo sve ono što možemo. Koliko ćemo daleko dobaciti, vidjet ćemo. Skromna smo ekipa, ali jako dobro pariramo svim protivnicima - zaključio je Nalić. 

U kakvom će sastavu Sloboda nastupiti u Zenici, još nije poznato. Sve su prilike da će starteri biti igrači koji su započeli "generalku" s Tuzla Cityjem prošle subote: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Husejinović, Smajić, Baraban i Vidović.

U kombinaciji su još i Muminović, Pršeš, Salihović, Livančić, Čivić, Musić i Zukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.