LIGA PRVAKA

Pjanić na ispitu protiv Atletika

Bit će to izjednačen dvomeč s malo golova, rekao je Nedved

Pjanić: Juventus ima cilj osvojiti Ligu prvaka. Arhiv

Avaz Sport

20.2.2019

Jedan od najzanimljivijih mečeva osmine finala Lige prvaka odigrat će Atletiko Madrid  i Juventus našeg Miralema Pjanića. Dva najveća gubitnika Lige prvaka posljednjih godina (po dva izgubljena finala u posljednjih pet godina) imaju ambicije da ove sezone napadnu trofej, ali već na startu nokaut runde će neko od njih morati da ispadne. 

Prema MOZZART kladionici, kvota na pobjedu oba tima iznosi 2,85, dok je na remi nešto veća i iznosi 2,95.

Jake odbrane

- Još je rano da pričamo o finalu. Atletiko je sjajno izbalansiran tim i veoma težak za eliminirati. Imaju jaku odbranu, čekaju i onda stvaraju probleme sa Grizmanom i ostalima. Bit će to izjednačen dvomeč s malo golova. Potrebna nam je i sreća u ovoj fazi. Ali, imamo jak tim koji niko ne smije da potcijeni. Ronaldo je igrač Lige prvaka i do sada je to pokazao mnogo puta. Oslonit ćemo se na njega, ali i na ostatak tima - rekao je Juventusov direktor Pavel Nedved. 

Dva rivala s istim trenerima su se već susretala u Ligi prvaka. Bilo je to u grupnoj fazi, u jesen 2014. godine. Atletiko je u Madridu slavio 1:0, u Torinu je završeno bez golova. U oba meča za Atletiko tada je igrao današnji Juventusov napadač Mario Mandžukić. Od današnjih prvotimaca za Atletiko su igrali Godin, Saul, Grizman, Himenez, Koke i Huanfran, a iz Juventusovog tima su do danas „preživjeli“ samo Bonuči i Kjelini.

- Niko nije zadovoljan ovakvim žrijebom. Atletiko je tim protiv kojeg niko ne želi da igra. Bit će težak dvomeč za oba tima. Ne vidim favorita ovdje. Juventus je jak tim koji od ove sezone ima i drugog najboljeg igrača na svijetu, ali naš trener je dugo igrao u Italiji i poznaje njihov fudbal - rekao je Atletikov trener Milinko Pantić. 

Siti favorit

Apsolutni favorit u drugoj današnjoj utakmici u Gelzenkirhenu, gdje Šalke dočekuje Mančester siti, su Englezi. Odmah nakon žrijeba osmine finala Lige prvaka kladionice su Siti postavile za prvog favorita osvajanja ovog takmičenja.  

Koeficijent da će družina Pepa Gvardiole prvi put u historiji podići pehar je 4. Barcelonin koeficijent da će osvojiti Ligu prvaka je 5.5, Juventusov 7, PSG-ov 8, Liverpulov 11, Realov 13, Bajernov 15, Atletikov 21, Totenhemov 26, Borusije Dortmund 34, Junajtedov 51...

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.