NOGOMET

Sprema se revolucija: Saznajte gdje će se Liga prvaka moći gledati već od septembra

Saradnja koja bi trebala potrajati

Liga prvaka: Facebook predvodi revoluciju. Arhiv

Avaz Sport

20.2.2019

Za ljubitelje nogometa sprema se jedna revolucionarna promjena, a njen predvodnik je Facebook. Prema pisanju "Bloomberga", Facebook ulazi u dogovor s "Fox Sportsom" kako bi na ekrane doveo utakmice Lige prvaka. 

Već od septembra brojne utakmice će biti prenošene uživo preko Facebooka. Ne zna se koliko je novca u pitanju, ali jasno je kako se radi o ogromnom iznosu.

Zasad za te utakmice nije prodana ni sekunda oglasnog prostora, ali ne sumnjamo da će se to vrlo brzo dogoditi. 

Uzbuđeni smo što ćemo Foxu otvoriti put prema novoj ciljnoj publici, onoj koja sadržaj upija preko društvenih mreža. Obožavamo nogomet i logično je da to bude naš prvi korak prema izgradnji saradnje koja bi trebala potrajati - rekao je Den Rid (Dan Reed), jedan od čelnih ljudi Facebooka.

Facebookovo ulaganje u nogomet nauštrb drugih sportova itekako ima smisla s obzirom na to da je humanitarni susret Evertona i Mančester junajteda gledalo gotovo četiri miliona osoba. Kada je u pitanju Liga prvaka, oko 34 miliona osoba ostvarilo je 98 miliona interakcija vezanih uz finale Lige prvaka koje su igrali Real Madrid i Juventus.

Ovaj dogovor nadogradnja je na raniji koji je Facebook postigao s kompanijom "Univision Communications Inc" za prijenos utakmica prve meksičke lige. Prvi je to korak prema tome da sve utakmice uskoro postanu nešto što bi bilo dostupno na društvenim mrežama, a ponajviše na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.