NOGOMET

Trojici igrača Liona opljačkali kuće dok su oni igrali protiv Barcelone

Nisu slavili nakon utakmice

Depaj: Po drugi put na meti lopova. Twitter

Index.hr

20.2.2019

Lion je sinoć u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka kod kuće odigrao 0:0 protiv Barcelone, što je dobar rezultat prije revanša, ako uzmemo u obzir da su smatrani autsajderima nakon žrijeba.

Unatoč aktivnom rezultatu, trojica igrača Liona, među kojima je i zvijezda francuske ekipe,Memfis Depaj (Memphis Depay), nisu slavili nakon utakmice. Naime, njihove kuće su opljačkane tokom utakmice protiv Barcelone.

Depaju su u septembru prošle godine tokom utakmice protiv Nice ukradene stvari u vrijednosti višoj od milion eura, tako da ovo nije prvi put da se Holanđanin našao u ovakvoj situaciji. Sada su mu ukradeni modni dodaci, a francuska policija nije otkrila vrijednost, prenosi AFP.

Dvojica igrača koja su pretrpjela štetu uz Depaja su Luka Tusar (Lucas Tousart) i Pape Čeik Diop Gueje (Cheikh Gueye). Tusaru je iz podruma ukradena torba s multimedijskom opremom. 

Vrata podruma su oštećena, a i vrata njegovog auta imaju znakove pokušaja provale. Što se tiče Gueja, njemu su lopovi provalili preko terase i ukrali dragulje te dizajnersku odjeću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.