NOGOMET Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Slovenci se revanširali mladim bh. nogometašima

Vršilac dužnosti selektora bh. tima Adin Mulaosmanović, uprkos porazu u drugom meču, nije bio posebno nezadovoljan

D. J.
21.02.2019 15:22

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Trening centru NSBiH u Zenici i drugu kontrolnu utakmicu protiv selekcije Slovenije, koja je okončala rezultatom 1:2 (1:1).

Slovenci su se tako revanširali vršnjacima iz BiH za poraz od prije dva dana, kada su bh. kadeti slavili sa 2:1.

Gosti su poveli u 29. minuti preko Benjamina Šeška, ali je već u 35. minuti Silvio Ilinković postigao gol za bh. tim te vratio stvari na početak.

Tim se rezultatom i otišlo na odmor, da bi u 53. minuti David Flakus Bosilj postavio konačnih 1:2.

Vršilac dužnosti selektora bh. tima Adin Mulaosmanović, uprkos porazu u drugom meču, nije bio posebno nezadovoljan, a ističe kako je promijenio pet igrača u startnoj postavi u odnosu na utakmicu u utorak.

- Bilo je tu i dobrih stvari. Voljni momenat momaka je bio dobar i moramo biti zadovoljni - kazao je nakon utakmice Mulaosmanović, koji je dodao kako su neki igrači u dva meča protiv Slovenaca pokalazi dva lica.

- Mi, jednostavno, znamo to. Na kraju, dvije će utakmice u Srbiji pokazati ko će igrati u Mađarskoj - najavljuje Mulaosmanović, koji podsjeća da će 5. i 7. marta gostovati u Srbiji i odigrati posljednje dvije kontrolne utakmice pred elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se krajem marta igraju u Mađarskoj.

Komentari

NA VRH