DRAKONSKA KAZNA Žestok udarac za "Plavce"

FIFA nema milosti: Čelsiju zabrana ulaznih transfera u naredna dva prijelazna roka

Zbog nepravilnosti prilikom transfera mladih igrača

Avaz Sport
22.02.2019 11:25

FIFA: Čelsiju zabrana dovođenja igrača u naredna dva prijelazna roka

Foto: AFP

Engleski nogometni velikan Čelsi suspendirana je za naredna dva prijelazna roka zbog nepravilnosti prilikom transfera mladih igrača, objavila je FIFA.

Svjetska nogometna asocijacija utvrdila je nepravilnosti u vezi s registracijom mladih igrača od 18 godina. Riječ je o tome kako je Čelsi registrirao mlade igrače u svojoj akademiji. 

Naime, FIFA-ina pravila nalažu da igrači mlađi od 18 ne mogu raditi transfere van svoje zemlje, osim u slučajevima emigracije njihovih roditelja (koja ne smije biti uvjetovana nogometom) ili stanovanja unutar 50 kilometara od granice s klubom u koji prelaze.

"Plavci" se nisu pridržavali pravila te su, također, kažnjeni i s 600.000 švicarskih franaka (528.448 eura), dok će Nogometni savez Engleske (FA) isto platiti kaznu u iznosu od 510.000 (449.181 eura) švicarskih franaka.

Ova zabrana ne sprečava izlazne, već samo ulazne transfere u klub, a također ne važi za ženski i futsal tim Čelsija. Čelsi će, sigurno, uložiti žalbu na ovu odluku FIFA-e. Ukoliko njihova žalba bude odbačena, bit će to veliki udarac za klub.

Tagovi

Chelsea FIFA

Komentari

NA VRH