NOGOMET

Salah: Moramo prihvatiti pritisak

U nedjelju veliki derbi protiv Mančester junajteda

Salah: San osvojiti Premijer ligu. Arhiv

b92

22.2.2019

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah rekao je da njegova ekipa mora prihvatiti veliki pritisak koji nosi borba za šampionsku titulu.

- Možeš ga osjetiti jer si ljudsko biće. Za mene nije važno hoću li sada pobjediti ili jesam li pobijedio prije tri sedmice. Želim pobijediti u svakoj utakmici. U novembru sam rekao da pritisak postoji i da će tako biti do kraja sezone. Kada igraš za šampionsku titulu moraš to da prihvatiš. Naravno, pod pritiskom je i Mančester siti - rekao je Salah za Sky Sports.

Liverpul je drugi na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i prvoplasirani Mančester siti, ali uz utakmicu više. Liverpul u nedjelju igra na Old Trafordu protiv Mančester junajteda i ako izbjegne poraz mogao bi se vratiti na prvo mjesto na tabeli.

- Za mene, nije dovoljno da uživam u ovoj situaciji. Imamo cilj, imamo san, osvajanje Premijer lige. Prije dvije godine, kada sam došao u klub rekao sam da je san osvojiti Premijer ligu - naveo je Salah.

Utakmica sa Junajtedom je prva od tri teške za Liverpul u predstojećoj sedmici, pošto slijede dueli sa Votfordom i derbi sa Evertonom na Gudisonu.

- Važna sedmica je iza nas. Kada imaš tri utakmice za nedjelju ili 10 dana, moraš da pobijediš, pobijediš, pobijediš, a poslije toga imaš vremena za razmišljanje. Čak i kada nismo prvi, znam koliko Junajted želi pobedu protiv Liverpula, a isto je i kod Evertona.

To za mene nije važno, mi moramo da radimo sve ono što smo radili u poslednjih nekoliko mjeseci - naveo je Salah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.