ITALIJA

Džeko u posljednjim sekundama meča donio pobjedu Romi

25. kolo Serije A

Džeko: Junak Rome. Arhiv

Avaz Sport

23.2.2019

U okviru 25. kola italijanske Serije A Roma je u fantastičnom meču u gostima savladala Frozinone rezultatom 3:2.

Domaćini su do vodstva stigli već u 5. minuti meča. Kamilo Sijano (Camillo Ciano) je postigao nevjerovatan pogodak. Šutirao je s preko 25 metara, i činilo se kako će Olsen odbraniti, ali se lopta nekako otkotrljala u gol za 1:0. Isti igrač zaprijetio je u 11. minuti, kada je šutirao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Prvu ozbiljniju priliku Roma je imala u 14. minuti kada je Stefan El Šaravi (Stephan El Shaarawy) pokušao iskoristiti centaršut kada je skočio i glavom šutirao, ali mu je golman domaćih fantastično odbranio. Minutu kasnije, Edin Džeko je snažno pucao malo izvan šesnaesterca, ali mu je odbrana Frozinonea blokirala šut. 

Roma je do izjednačenja došla u 30. minuti kada je Džeko iskoristio nepažnju odbrambenog domaćeg igrača, oduzeo mu loptu, a onda je plasirao u mrežu za izjednačenje od 1:1. Igrači Frozinonea već u idućem napadu primili su još jedan pogodak. Ponovo je akcija počela od Džeke, a strijelac za preokret Rome bio je Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini), te ja Roma tako na odmor otišla s minimalnom prednošću. 

I u nastavku je Roma kontrolirala igru. U 55. minuti Pelegrini je centrirao u šesnaesterac, ali mu je odbrana domaćih izbila loptu. Tri minute kasnije zaprijetio je i Frozinone preko Federika Vivianija (Federico Viviani), ali je njegov snažni šut bio neprecizan i lopta je završila visoko iznad gola. 

U 64. minuti Kamilo Sijano je šutirao iz dobre pozicije malo izvan šesnaesterca, ali mu je šut bio izblokiran.  U 71. minuti nakon kornera, Edin Džeko se našao u prilici za "Vučicu", ali njegov udarac glavom bio je izblokiran. Frozinone je u 81. minuti uspio stići do izjednačenja. Andrea Pinamonti je primio odličan pas u šesnaestercu i istrčao sam pred golmana Rome, kojeg je matirao za 2:2. I kada se činilo da će "Vučica" osvojiti samo bod, na scenu u 95. minuti stupio je Edin Džeko, koji je nakon astistencija El Šaravija pogodio mrežu domaćina i donio veliku pobjedu Romi. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.