ENGLESKA

Mančester junajted i Liverpul u derbiju odigrali meč bez pogodaka

27. kolo engleske Premijer lige

Avaz Sport

24.2.2019

Engleska: Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

U velikom derbiju 27. kola engleske Premijer lige Mančester junajted i Liverpul su na Old Trafordu odigrali meč bez pogodaka. 

Već u 3. minuti gosti su imali priliku iz indirektnog udarca da ugroze gol Mančester junajteda, međutim, Džejmsov Milnerov (James) šut blokirala je odbrana domaćih. Nakon toga Junajted je preuzeo terensku inicijativu, no ozbiljnijih prilika nije bilo. U 16. minuti Mohamed Salah je izveo slobodnjak s ruba šesnaesterca, no lopta je otišla visoko iznad gola. U 23. minuti Huan Mata (Juan) je centrirao loptu u šesnaesterac Liverpula,  ali je jedan od gostujućih braniča dobro reagirao i izbio loptu. 

U 31. minuti Milner je centrirao, ali je odbrana Junajteda izbila loptu. Šest minuta kasnije Pol Pogba (Paul) je primio dobar pas malo izvan šesnaesterca i šutirao iz obećavajuće pozicije, ali mu je odbrambeni blokirao šut. U 41. minuti Romelu Lukaku je lijepo odigrao u for, pas je dočekao Džesi Lingard (Jesse), ali mu je loptu uspio oduzeti golman "Redsa" Alison (Alisson). U samom finišu prvog dijela Junajted je imao priliku preko Lukakua, kada je belgijski napadač šutirao glavom s ruba peterca, no ponovo se istakao golman gostiju, pa su na poluvremenu mreže mirovale.   

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili domaćini. U 52. minuti Pogba je primio dugi pas u šesnaestercu i imao vremena da uputi šut na gol. Lopta je išla nisko po sredini gola, ali je bila slaba i golman Liverpula je bez problema odbranio. Tri minute kasnije Andreas Pereira je napravio dobar solo prodor, ali nije ušao u šansu jer mu gosti uspjeli oduzeti loptu. "Crveni đavoli" nastavili su napadati. U 58. minuti Markus Rašford (Marcus Rashford) je upropastio odličnu šansu pošto je loptu iz blizine i poslao je pored od gola. Priliku za Liverpul u 71. minuti imao je Danijel Staridž (Daniel Sturridge) kada je nakon centaršuta iz kornera nadskočio odbranu domaćina, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pokraj desne stative. U 75. minuti Junajted je uspio zatresti mrežu Liverpula, ali je njihov gol poništen zbog ofsajda. U finišu meča, domaćini su prijetili sve više, međutim, nisu uspjeli postići pogodak i ostalo je 0:0.

Arsenal je savladao Sauthempton rezultatom 2:0. "Topnike" je u vodstvo doveo Aleksandr Lakazet (Alexandre Lacazette) u 6. minuti meča. Na 2:0 u 17. minuti povisio je Henrik Mhitarjan (Henrikh Mkhitaryan).  

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.