ŠPANIJA

Real Madrid u gostima savladao Levante

25. kolo La Lige

Španija: Real Madrid pobijedio Levante. AFP

Avaz Sport

24.2.2019

U okviru 25. kola španske La Lige nogometaši Real Madrida savladali su u gostima Levante rezultatom 2:1.

Levante je dominirao u prvom poluvremenu, a u nekoliko domaćini su pogađali okvir gola Reala, ali nisu uspjeli zatresti mrežu.  Kazna je stigla u 43. minuti kada je Luka Modrić pokušao uputiti centaršut u šesnaesterac Levantea, a igrač domaćih digao ruku u visini glave i lopta ga je pogodila u ruku. Sudija je uz pomoć VAR-a dosudio penal za "Kraljevski klub", a Karim Benzema bio je precizan s bijele tačke za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku se igralo dosta otvoreno s obje strane. U 46. minuti Marti Roger imao je obećavajuću šansu za domaćine. Prošao  jenekoliko odbrambenih igrača Reala u šesnaestercu i šutirao, ali mu je golman gostiju fantastično odbranio. Deset minuta kasnije Real je uzvraio, kada je nakon centaršuta iz slobodnog udarca Benzema pokušao glavom, ali je lopta otišla iznad gola.  

Levante je do poravnanja došao u 60. minuti Hose Morales (Jose) je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Marti Roger i zabio nisko po sredini gola za 1:1. Real se nije predavao, a u 72. minuti Viničius Žunior (Vinicius Junior) je prošao kroz odbranu domaćina, ali u sitaciji jedan na jedan s golmanom Levantea nije uspio pogoditi. Samo pet minuta kasnije igrač Levantea Šeik Dukure (Cheick Doukoure) skrivio je penal, a siguran s bijele tačke za vodstvo "Kraljevskog kluba" bio je Geret Bejl (Gareth Bale). U 86. minuti Real je ostao s igračem manje, pošto je drugi žuti karton zaradio Naćo Novo (Nacho Novo). Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Real je upisao 15. ovosezonsku pobjedu. 

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.