NOGOMET

Veliki derbi u Turskoj: Bešiktaš na Vodafon Parku dočekuje posrnuli Fenerbahče

Domaćini se bore za Ligu prvaka, a gosti za opstanak

Turska: Ljubitelje nogometa očekuje spektakl. Ilustracija

Avaz Sport

25.2.2019

U Turskoj postoje brojni gradski, lokalni i regionalni rivaliteti između klubova.

Iako nema sumnje da je utakmica između Galatasaraja i Fenerbahčea najveći turski derbi, neki će reći i najveći na svijetu u posljednjih nekoliko godina, utakmice s najviše tenzije i uzbuđenja igraju Bešiktaš i Fenerbahče. Upravo se ovi klubovi sastaju večeras u okviru 23. kola Superlige Turske i sigurno je da sve ljubitelje nogometa očekuje spektakl. 

Prema MOZZART kladionici, Bešiktaš je izraziti favorit u ovom okršaju. Kvota na trijumf domaćina iznosi 1,85, na remi 3,60, dok se na pobjedu Fenera nudi kvota od 4,30.

Bez obzira na trenutnu poziciju Fenerbahčea, ovo je i dalje jedan od najvećih derbija u Turskoj. Doduše, situacija u kojoj se nalazi Fener samo će doprinijeti na momente uvećanju tenzija i napetosti. Bešiktaš se bori za Ligu prvaka, Fener za opstanak, a ne treba zaboraviti da je najčešće posljednjih godina bilo golova na obje strane kada se derbi igra na Vodafon Parku.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.