NOGOMET Predsjednik HNS-a uoči kvalifikacija za EP

Šuker uputio poziv vlastima Hrvatske: Sagradimo stadion dostojan svjetskih viceprvaka

"Vatreni" 24. marta u Budimpešti igraju protiv Mađarske

Avaz Sport
25.02.2019 13:17

Šuker: Hrvatska zaslužuje nacionalni stadion

Foto: Arhiv

Hrvatska reprezentacija idući mjesec započinje kvalifikacije za Evropsko nogometno prvenstvo pa je predsjednik HNS-a Davor Šuker iskoristio tu priliku kako bi pozvao predstavnike državne i lokalne vlasti da prisustvuju utakmici s Mađarskom u Budimpešti te tu priliku iskoriste za razgledavanje stadiona Groupama Arena i razgovor o izgradnji novog stadiona u Zagrebu.

- Pred nama je početak kvalifikacija za EP u koje ulazimo ponosni jer imamo daleko najuspješniju reprezentaciju, ali istovremeno svjesni da nas u svakoj zemlji čeka bolji stadion nego što ga mi imamo. Vels ima nekoliko odličnih stadiona, uključujući sjajni Milenium stadion u Kardifu. Azerbejdžan će ugostiti EURO 2020. na impresivnom Olimpijskom stadionu, a Slovaci za nekoliko dana otvaraju također prekrasan novi stadion u Bratislavi. Konačno, naši susjedi Mađari izgradili su nekoliko vrhunskih zdanja, uključujući Grupama Arenu, na kojoj igramo 24. marta - rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a vjeruje da Hrvatska zaslužuje stadion dostojan svjetskih viceprvaka.

- Duboko vjerujem da hrvatska reprezentacija, nakon osvojene dvije svjetske medalje i nemjerljive promocije koju je od samostalnosti donijela cijeloj zemlji, zaslužuje stadion dostojan svojih rezultata. Stoga pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno Grupama Arenu i čujemo od Mađara kako su finansirali i izgradili taj sjajan stadion, kao i ostale nove stadione u zemlji. Imamo odlične odnose s Mađarskim nogometnim savezom i sigurno će nam rado pomoći svojim znanjem i iskustvom. Neka nam Grupama Arena bude inspiracija da i Hrvatska sagradi stadion dostojan svjetskih viceprvaka - poručio je Šuker putem službene stranice HNS-a.

Grupama Arena izgrađena je za 50-ak miliona eura u 14 mjeseci. Prima 23.000 gledalaca te je multifunkcionalna. Uz nogometne utakmice, može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge događaje.

Tagovi

Davor Šuker HNS

Komentari

NA VRH