NOGOMET

Ibrahimovićev ujak iz Zadra: Pa vidite, moj Zlatan i ja smo isti

Kad je imao šest godina, došao je s majkom i ocem u zadarski kraj, a u isto vrijeme posjetili su i očevu rodnu Bijeljinu

Ibrahimović: Bio je znatiželjan i brz. Arhiv

24sata.hr

26.2.2019

Kad sam bio kod njih u Švedskoj, Zlatan je nabijao loptu u zgradu, među zgradama se igrao, vidio sam da u tome gušta, kaže za 24sata.hr Gojko Gravić (72), ujak proslavljenog nogometaša Zlatana Ibrahimovića.

Gojko živi u Prkosu u zadarskom zaleđu, a tamo se rodila i Zlatanova majka Jurka. Ona je sa 17 godina otišla raditi van, najprije u Njemačku.

- U Njemačkoj se udala za jednog Anića iz Kruševa, imaju dvije kćerke. Skupa su se preselili u Malme, ali tamo su se rastali - kaže Gojko.

Jurka je na dalekom sjeveru 1977. godine upoznala bosanskog gastarbajtera, folk pjevača Šefika Ibrahimovića, koji je došao iz Bijeljine, kao i ona, trbuhom za kruhom, nakon što se rastao od svoje prve žene Slobodanke. U braku su dobili kćer Selmu, a zatim, 3. oktobra 1981. godine, i sina Zlatana. No, ni brak između Zlatanovih roditelja nije dugo trajao... 

Kad je Zlatan imao šest godina, došao je s majkom i ocem u zadarski kraj, a u isto vrijeme posjetili su i očevu rodnu Bijeljinu u Bosni i Hercegovini.

- Bio je baš pravi, strašno jak. Imao je šest godina, a izgledao kao da mu je najmanje deset. I svašta je htio raditi, pomagati, s traktorom i u polju, znatiželjan i brz - kaže Gojko, na čijem se licu vidi i Zlatanovo lice.

- A nećete vjerovati, prije petnaestak godina radio sam na zadarskoj pijaci, trgovali smo voćem i povrćem... I neka dva čovjeka pričaju, jedan pita drugog ko je ovaj, a pokazuje na mene. Kaže mu drugi: "To ti je Gojko is Prkosa", a ovaj mu odgovara: "Pa to je sigurno Zlatanov ujak" - priča Gojko i smije se.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.