ITALIJA

Alegrijev mentor siguran: Njegova avantura u Juventusu je gotova

Iznenađujuća izjava

Alegri: Uskoro napušta Torino. Arhiv

Avaz Sport

26.2.2019

Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) napustit će Juventus na kraju ove sezone bez obzira na to osvojili li Ligu prvaka, tvrdi njegov mentor Đovani Galeone (Giovanni Galeone).

Poraz od Atletiko Madrida 2:0 u osmini finala je san o osvajanju najeelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, makar ove sezone učinio skoro nemogućim.

Stoga, čovjek kojeg smatraju za Alegrijevog učitelja smatra da je Maksimlijanova budućnost u najjačem italijanskom klubu došla pod upitnik.

- Svi pitaju hoće li otići u Premijer ligu. Ne znam, u Italiji ne postoji interesantan klub za njega. Bez obzira kako se Liga prvaka završi, njegova avantura u Juventusu je gotova. Prošlog ljeta je odbijao ponude Arsenala, Čelsija, Junajteda i Real Madrida, sve zbog toga da pokuša konačno osvajanje Lige prvka. Ako ne osvoji, nije velika stvar, svakako nije primoran da je osvoji zbog dolaska Ronalda -  rekao je 78-godišnjak za TuttoNapoli.

Odgovorio je i na kritike koje je Arigo Saki (Arrigo Sacchi) uputio Alegriju poslije poraza u Madridu.

- Maks mora vjerovati u preokret. Uspije li, začepit će usta svim kritičarima. Ali, jednostavno ne možete kritizirati trenera koji je osvojio deset trofeja s Juventusom - zaključio je Galeone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.