KUP BIH

Derbi na Koševu, Borac gostuje Širokom, prvoligaški duel u Gradačcu

Zrinjski u problemima oko igračkog kadra

Meč na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počinje u 17 sati. Arhiv

V. Dedić

27.2.2019

Danas su na rasporedu tri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu.

Sarajevo će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati u derbiju runde Zrinjski. Duel dvije prvoplasirane ekipe na premijerligaškoj tabeli privlači najviše pažnje u ovoj fazi takmičenja.

Gosti imaju dosta problema sa igračkim kadrom, Blaž Slišković ne može računati na Mujagića, Čurjurića i Hajdarevića koji su nastupali za Mladost, Željezničar i GOŠK u ovom takmičenju. Šovšić, Jakovljević i Bencun imaju problema sa povredama.

- Jasno je da mi i Sarajevo želimo prolaz dalje, jer je za oba kluba uspjeh samo osvajanje Kupa. U prvom meču želimo odigrati što kvalitetnije i igrom doći do rezultata kojim bi povećali naše šanse pred revanš u Mostaru - rekao je Blaž Slišković pred duel na Koševu.

Sarajevo će vjerovatno nastupiti bez Nihada Mujakića i od ranije povrijeđenog Selmira Pidre.

- Ako je po tabeli, onda je to finale prije finala. Sigurno ni mi, ni Zrinjski nismo željeli da igramo u četvrtfinalu, ali žrijeb je tako htio - izjavio je Husref Musemić, trener domaćih.

Meč je na rasporedu od 17 sati.

Široki Brijeg na Pecari dočekuje Borac, domaćin je veliki favorit u ovom duelu, iako se u Borcu nadaju dobrom rezultatu pred revanš. Duel počinje u 19 sati.

Prvoligaši igraju međusobno u Gradačcu, gdje Zvijezda dočekuje TOŠK, a posljednji put kada su ove dvije ekipe odmjerile snage bilo je 3:0 za Zvijezdu.

Sloga iz Gornjeg Crneljeva i Klis će svoj prvi meč četvrtfinala Kupa BiH igrati 5. marta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.