KOŠEVO

Ovakve utakmice su opasne, ali sve je na našoj strani

Uopće nije bitno kako će doći da igra Krupa, kaže kormilar lidera Premijer lige BiH

Musemić: Šansu će dobiti nekoliko novih igrača

G. Š.

2.3.2019

Lider bh. elite s Koševa danas (15 sati) na našem najvećem stadionu dočekuje fenjeraša Krupu, koja ima četiri boda manje od tuzlanskih „Građana“, koji su na 10. mjestu, koje garantira opstanak.

Kvalitet i atmosfera

- U subotu (danas, op. a.) je sve na našoj strani, kvalitetniji smo tim, položaj na tabeli, atmosfera... Sve je na našoj strani, ali to su utakmice koje su veoma opasne i ukoliko ranije upišete bodove, možete imati problema, konstatira šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić te dodaje:

- Mi ćemo učiniti sve da ne razmišljamo u tom pravcu, nego ćemo se spremiti kao da igramo s ekipom koja je bar tabelarno blizu nas.

Za razliku od prethodne, prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Zrinjskog (1:0), prvi koševski strateg će napraviti nekoliko izmjena u startnoj postavi.

Dovoljno igrača

- Jedna ekipa je odigrala dvije utakmice u relativno kratkom vremenu po teškim terenima, tako da ću s tri-četiri nova igrača osvježiti startnu postavu. Mislim da imamo dovoljno igrača koji adekvatno mogu odgovoriti zadacima, rekao je Musemić.

Krupa će, najvjerovatnije, na Koševo doći u defanzivnoj varijanti.

- Uopće nije bitno kako će doći da igra Krupa. Uvijek tako razmišljam, prvenstveno o našoj ekipi, uz maksimalni raspekt prema svakome. Ovo su veoma opasne i nezgodne utakmice ukoliko naši igrači budu mislili da ćemo lako doći do tri boda. Naravno, učinit ću sve da igrače upozorim na takvo razmišljanje. Uz dužno poštovanje prema Krupi i njenim problemima, naša želja su samo tri boda i nastavak niza koji imamo do sada – ističe trener Sarajeva.

Kovačević u formi

- I za Vladana Kovačevića, kao mladog golmana, ali i za sve nas,– kompletnu ekipu, njegov povratak u formu znači puno. On je protiv Zrinjskog branio veoma dobro, dva-tri puta je reagirao odlično, tako da se nadam da je ta kriza s pripremnih utakmica iza njega - rekao je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.