EKSKLUZIVNO

Lulić za "Avaz": Pobjeda za Ligu prvaka

Piše: Goran ŠUMAR

4.3.2019

U velikom rimskom derbiju Lacio našeg Senada Lulića (33) deklasirao je sa 3:0 Romu Edina Džeke (32). Bivši saigrači iz našeg državnog tima proveli su na terenu cijeli meč i zaradili po žuti karton.

Roma je poslije ovog poraza peta sa 44 boda, a Lacio šesti sa 41.

Poseban trijumf

- Mislim da smo zasluženo pobijedili, šta drugo da kažem – rekao je ekskluzivno za “Dnevni avaz” kapiten Lacija, Jablaničanin Senad Lulić te je dodao:

- Jednostavno, igrali smo dobro cijeli meč i zaslužili tri boda. Ipak, bez obzira na važnost utakmice, veliki rivalitet i sve ostalo, nisam ja igrač koji daje neke bombastične izjave. To je bila jedna od utakmica u kojoj je funkcioniralo sve u našoj ekipi. Bili smo bolji, ali važno je i to što smo na vrijeme postizali golove. Također, nedavno smo tako nadigrali i Milan, ali nismo mogli da postignemo gol... A u subotu je bilo sve kako treba i zasluženo smo slavili.

 S obzirom na veliki rivalitet Rome i Lacija, jeli Vam važnija pobjeda nad Romom ili plasman u Ligu prvaka? 

- Ha-ha-ha. Ova pobjeda u derbiju nas približava Ligi prvaka. Imamo utakmicu manje, koju trebamo pobijediti da bismo imali isto bodova kao Rim. Ma, dobro, tu će do posljednjeg kola biti borba između nas, Rome, Intera i Milana. Ne treba otpisati ni Atalantu. Bit će interesantno do kraja.

 Mnogi navijači i Rome i Lacija kažu da im je važnija pobjeda u gradskom derbiju nego konačni plasman. To nam je u jednom od razgovora rekao Vaš nekadašnji trener Vladimir Petković.

- Istina, derbi je u Rimu uvijek nešto posebno. Tu pobjeda ima posebnu vrijednost. Normalno, zbog tog velikog rivaliteta, koji je svima poznat, a pogotovo nama koji smo tu dosta godine (Lulić je potpisao za Lacio 1. jula 2011., op. a.), dobro znamo šta znači rimski derbi i pobjeda u njemu. Normalno je da sada slavimo, kao i naši navijači, jer je u subotu bilo sve perfektno, ali idemo dalje. Još je dug put do cilja koji svi želimo.

 Razgovor s Džekom

Jeste li u subotu prije ili poslije utakmice imali priliku razgovarati s Džekom?

- Da, ali samo prije utakmice. Malo smo popričali o svemu... Nismo se vidjeli poslije utakmice.

 Lacio u 27. kolu u subotu gostuje Fiorentini.

- Očekuje nas teško gostovanje. Uglavnom, mi smo odigrali derbije sa prvim dvojcem Juveom i Napolijem tako da nas očekuju još dueli s Interom i Milanom. Interu gostujemo nakon martovske reprezentativne pauze (31. mart), a Milanu dva kola poslije. Zbog toga sam već rekao da će biti interesantno do posljednjeg kola.

 Godine Vam ne mogu ništa. Igrate kao u najboljim igračkim godinama i fizički, a da ne pričamo o ogromnom iskustvu koje posjedujete.

- Ma, dobro je, igra se, u ovoj sezoni možda i previše. Normalno, u ovim godinama investiraš više u sebe, u regeneraciju, u odmor. Posljednjih godina tome pridajem veću pažnju nego kad sam bio mlađi. Sad s treninga ili utakmice idem odmah kući. Jednostavno, sad više pažnje posvećujem sebi i svom tijelu. Nadam se da ću igrati još dosta godina.  

Novi ugovor

Tridesettrogodišnji Lulić ima ugovor s Laciom do 30. juna 2020. godine tako da je vrijeme, s obzirom na odlične igre i status u klubu, za produženje.

- Nema tu ništa novo... Vjerujte, o tome uopće ne razmišljam. Da mi je završiti ovu godinu na najbolji način pa ćemo o tome, ako dođe do toga ili ako treba, razgovarati kasnije - rekao je Lulić, koji je za Lacio odigrao više od 300 utakmica.

Ove godine je odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima Lulić za Lacio i postigao dva gola, uz tri asistencije. Na terenu je proveo 2.555 minuta.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.