LIGA PRVAKA

Revanš utakmice osmine finala elitnog takmičenja: Dortmund sanja čudo

Madriđani imaju prednost iz prvog duela

Dortmund ima težak zadatak u revanšu. Arhiv

N. D.

5.3.2019

Prve dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka na programu su večeras. Borusija iz Dortmunda će ugostiti Totenhem, dok će u goste Real Madridu stići Ajaks.

Borusija je favorit u večerašnjem duelu i kvota na njihovu pobjedu je 1.95, na remi 3.60, a na pobjedu gostiju iz Londona 3.80.

Engleski klub ima prednost 3:0 ostvarenu u Londonu, veliki je favorit, ali u Njemačkoj su padali mnogi kada su mislili da su nedodirljivi, pa opreza nikada neće biti dosta.

- Igrali smo tamo nekoliko puta u posljednjih nekoliko sezona. Imaju fantastične navijače. Svi očekuju da ćemo proći dalje, ali još nas čeka posao koji moramo obaviti. Morat ćemo naporno raditi da bismo osigurali plasman u četvrtfinale - izjavio je napadač Totenhema Hari Kejn (Harry Kane).

Iz Dortmunda nema velikih najava, svjesni da zadatak nije lagan, ali priželjkuju igru iz grupne faze, kada su razmontirali Atletiko sa 4:0 na svom terenu.

U drugom susretu Real treba potvrdu prolaza nakon gostujuće pobjede u prvoj utakmici. Ajaks je, i pored poraza, pokazao kvalitet, ali sastavu iz Madrida ostala je još samo Liga prvaka. Samo taj pehar može zaliječiti ovosezonske rane.

Puno poštovanja 

- Navijači se izjašnjavaju, ali to čine s puno poštovanja. Dolaze nas gledati i žele vidjeti kako pobjeđujemo. Želimo im darovati pobjedu u sljedećoj utakmici, što je isključivo naša odgovornost - izjavio je Santiago Solari, trener Reala.  

Kako najavljuju iz holandskog sastava, nisu bez ambicija i pored zaostatka. Posebno se spominje činjenica da će Real biti bez suspendiranog Serhija Ramosa (Sergio).

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.