TUGA

Svi u šoku: Pokojni golman Krešimir Bandić prošle godine bio operiran

Vijest primljena s nevjericom

Krešimir Bandić. Arhiv

Avaz.ba

6.3.2019

Svi su u šoku zbog tragedije koja je sinoć potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu. Naime, u stanu kod prijatelja u Mostaru od posljedica infarkta umro je mladi, 23-godišnji golman Širokog Brijega Krešimir Bandić.  

Vijest se brzo proširila. U Širokom Brijegu primljena je s nevjericom. Niko nije mogao kazati ni riječi.  

- Ne mogu vjerovati. Malo je reći da sam tužan. Toliko sam potresen. Bio je sjajan momak, pun vedrine, vrijedan i uvijek pristojan. Svi smo potreseni i zatrpani pozivima nevjerice. Najsretniji bih bio na svijetu kad bih mogao kazati to nije istina. Nažalost, tragična vijest je potvrđena - kroz plač je kazao za hrvatske medije jedan od trenera u stručnom štabu Goce Sedloskog Denis Ćorić, koji je Krešimira upoznao dok je branio za mlađe uzraste Zrinjskog i često igrao utakmice protiv vršnjaka Širokog Brijega koje je Ćorić trenirao. 

Pred kraj jesenje polusezone na treningu je povrijedio rame, a nakon operacije brižljivo je pristupio procesu rehabilitacije. Bio je s klubom na pripremama u Antaliji, vježbao je prema posebnom programu i bio dio pozitivne atmosfere koju trener Sedloski sa saradnicima stvara. Strpljivo je čekao dan povratka na teren.  

Porodici Bandić stižu izrazi saučešća. Poruke saučešća dolaze i u NK Široki Brijeg. Smrt je uzela jednog vedrog mladića, istinskog sportistu, koji se radovao svakom treningu i svakoj utakmici i koji je upravo zbog svoje vedrine bio omiljen među saigračima. 

Podsjetimo da je u Nogometnom klubu Široki Brijeg 2000. godine u klupskom kampu na kraju treninga tragično stradao 15-godišnji Josip Musa. Mladog nogometaša pogodio je grom. Zatim, 2007. godine na treningu je pao 19-godišnji Ivo Karačić, obdukcija je pokazala da je umro od posljedica koje ljekarski pregledi nisu mogli otkriti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.