NOGOMET

Real Madrid u potrazi za novim trenerom: Navijači izdvojili dva imena

Ko će na užarenu klupu "Kraljevskog kluba"

Solari: Teško će preživjeti činjenicu da je Real već početkom marta ispao iz borbe za trofeje. AFP

Avaz Sport

6.3.2019

Da možemo predvidjeti šta će se dogoditi u budućnosti, svi bismo igrali lutriju. Tim je riječima trener Reala Santijago Solari (Santiago), nakon ispadanja iz Lige prvaka i poraza od Ajaksa 4:1, odgovorio na pitanje hoće li biti na klupi trostrukog evropskog prvaka i iduće sezone.

To je trenutno goruća tema u španskim medijima pa su neki od njih počeli kalkulirati s imenima potencijalnih nasljednika. Jasno je da Real ovog ljeta očekuje rekonstrukcija ekipe i klubu predstoji razdoblje u kojem će planirati dovođenje igračkih i trenerskih pojačanja. "Marca" špekulira s pet imena. Među njima su Jirgen Klop (Jürgen Klopp), Masimilijano Alegri  (Massimiliano Allegri), Maurisio Poketino (Maurizio Pochettino), Žoze Murinjo (Jose Mourinho), a na agendi je i povratak Zinedina Zidana (Zinedine Zidane). 

Prema prvim rezultatima ankete koju je madridski list objavio, navijači su izdvojili dva imena – Klopa i Zidana. Trenutna situacija je takva da je teško očekivati da će neko od njih sjesti na užarenu klupu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.