NJEMAČKA

Salihamidžić i Rumenige oštro reagirali na iznenađujuću odluku Leva zbog nepozivanja Bajernovih igrača u reprezentaciju Njemačke

Precrtani trojac 2014. godine s "Elfom" osvojio naslov prvaka svijeta

Bajern Minhen: Zatečeni odlukom Joahima Leva. Arhiv

Avaz Sport

6.3.2019

Njemački nogometni velikan Bajern Minhen danas je oštro reagirao nakon iznenađujuće odluke selektora njemačke reprezentacije Joahima Leva (Joachim Low) da više ne poziva trojicu igrača ovog kluba Tomasa Milera (Thomas Mueller), Matsa Humelsa (Hummelsa) i Žeroma Boatenga (Jerome).

U osnovi ne komentiramo sportske odluke nacionalnog selektora, ali smatramo da su vrijeme i okolnosti objavljivanja ove odluke igračima i javnosti upitni. Posljednja utakmica reprezentacije Njemačke odigrana je 19. novembra 2018. godine. Činjenica da je odluka objavljena pred važne utakmice protiv Volfsburga u Bundesligi i Liverpula u Ligi prvaka nas iritira - stoji u saopćenju Bajern Minhena, koji su potpisali izvršni direktor Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) i sportski direktor Hasan Salihamidžić. 

Iz bavarskog kluba izrazili su poštovanje spomenutim igračima koji su mnogo dali za reprezentaciju Njemačke, s kojom su 2014. godine osvojili naslov prvaka svijeta. 

Miler je 100 puta nastupao za "Elf", te je postigao 38 golova, a ukupno je deveti strijelac u historiji ove reprezentacije. Humels je odigrao 70 mečeva i postigao pet golova, dok je Boateng odigrao 76 utakmica i postigao jedan pogodak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.