BELGIJA Bivši reprezentativac BiH govorio o problemima

Ispovijest Ognjena Vranješa: Skupo sam platio sve greške u životu

Avaz Sport
06.03.2019 19:10

Vranješ: Greške se preuveličavaju

Ognjen Vranješ, bivši fudbalski reprezentativac BiH, rekao je u izjavi za belgijske medije da je skupo platio sve greške u koracima koje je napravio te kako je svjestan da dešavanja u kojima je igrao glavnu ulogu posljednjih mjeseci nisu bila dobra po njega.

Vranješ je već nekoliko godina na udaru najvatrenijih navijača reprezentacije BiH, popularnih „BH Fanaticosa“, prvenstveno zbog tetovaže granica Republike Srpske, a iako zbog toga nije imao problem sa selektorima i saigračima, njegov status promijenio se nakon što je uradio tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića i nakon afere sa pjevačicom Jelenom Karleušom.

Pored toga što je izbačen iz reprezentacije, Vranješ ima loš status i u Anderlehtu, klubu u koji je stigao prije početka tekuće sezone, a on je u izjavi za belgijski HLN rekao da se njegove greške preuveličavaju i da se osjeća kao žrtveni jarac. Također, rekao je da je skupo platio sve greške u koracima koje je napravio.

- Uzet ćemo primjer Karima Benzeme koji je također bio uključen u razne kontroverze, no i dalje je glavni igrač Real Madrida, a tako velik klub ne može se porediti s Anderlehtom. U suštini, želim reći da se moje greške preuveličavaju zbog čega se osjećam kao žrtveni jarac. To je nepravedno, skupo sam platio sve greške u koracima koje sam napravio. Samokritičan sam i znam da ono što se dešavalo posljednjih mjeseci nije bilo dobro za mene - kazao je Vranješ za HLN.

Što se tiče etikete "lošeg momka", Vranješ je rekao da mu takve stvari ne smetaju jer se ne želi baviti time šta neko misli o njemu.

- Nemam problem sa slikom „lošeg momka“ koja se stvorila o meni. Možda ja to i jesam, svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to ne mogu promijeniti, a ne želim se previše baviti onim što neko misli o meni - kazao je Vranješ.

Vranješ je za reprezentaciju BiH debitovao 2010. godine, a ukupno je nastupio 39 puta u dresu „Zmajeva“.

NA VRH