NOGOMET

Pale su teške riječi nakon sinoćnje utakmice između Porta i Rome

Prošle godine tražili smo VAR u Ligi prvaka jer su nas zeznuli u polufinalu

Jedanaesterca koji je dosuđen uz pomoć VAR-a. Printscreen

Avaz.ba

7.3.2019

Teške riječi pale su nakon sinoćnje utakmice osmine finala Lige prvaka između Porta i Rome na stadionu Dragao. Porto je slavio 3:1 u produžetku i tako nadoknadio rezultatski minus iz Rima (1:2), a gol odluke postigao je Teles u 117. minuti iz jedanaesterca.  

Kao i u Parizu, odluka je pala nakon jedanaesterca koji je dosuđen uz pomoć VAR-a. Florenzi je nepotrebno za dres povukao Fernanda, a iako je dojam kako portugalski napadač ne bi mogao stići do lopte, turski sudija Cakir je nakon pregleda videosnimka pokazao na bijelu tačku.  

- Prošle godine tražili smo VAR u Ligi prvaka jer su nas zeznuli u polufinalu, a danas imamo VAR i opet smo opljačkani - rekao je ljuti Romin predsjednik Džim Palota (Jim Pallotta) nakon poraza u Portu.  

Romin trener Eusebio Di Frančesko (Francesco) nije davao izjave za medije nakon doživljenog šoka, zbog čega će biti kažnjen, a italijanski mediji nagađaju da bi mu to lako mogla biti posljednja utakmica na klupi. Neki tvrde da će podnijeti ostavku, a drugi da bi mogao dobiti otkaz. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.